1.7 C
Vaslui
04-dec.-2022

Arestat pentru cã se masturba în fata copiilor

- Advertisement -

Prins cu ajutorul cetatenilor

IDIOT Un individ de 45 de ani, din comuna Pogana, a încãput ieri pe mâna politistilor bârlãdeni, fiind acuzat de coruptie sexualã a minorilor, deoarece se masturba în fata acestora, în parcurile de joacã sau în scãrile de bloc. El ademenea copii de prin zona Gura Leului sau Garã din Bârlad cu dulciuri si le oferea „o partidã” de corupere sexualã în toatã regula. Prima datã Mihai Mastacan a fost vãzut pe 9 septembrie, în zona Gãrii din Bârlad, când a ademenit în parcul de joacã de la Gura Leului, cu ciocolatã si biscuiti douã minore, una de cinci ani si una de nouã ani. Fiind depistat de locatarii scãrii de bloc, a fugit. În colaborare cu cetãtenii din zonã, politistii bârlãdeni de la Biroul de Investigatii Criminale au reusit sã-l identifice si sã-l prindã pe 19 octombrie. Acesta nu a recunoscut faptele de care este suspectat, a încercat sã facã chiar si o crizã de nervi, încercând sã convingã politistii cã ar fi bolnav.

Un individ umbla prin Zona Gãrii din Bârlad, prin parcurile de joacã pentru copii si ademenea fetitele între 5 si 10 ani cu dulciuri, agresându-le apoi sexual. Le atrãgea prin scãri de bloc si le atingea la organele sexuale iar el se masturba în fata lor. Asa s-a întâmplat si pe 9 septembrie, când douã fetite de 5 si 9 ani au fost ademenite de individ, duse într-o scarã de bloc de la Gura Leului, iar fetita de cinci ani a fost pipãitã si atinsã de individ la organele genitale. Pentru cã fata a tipat, individul s-a speriat si a fugit. A fost chematã politia din Bârlad de cãtre rudele fetitei, care au precizat cã individul a încercat sã întretinã chiar raport sexual cu fetita, dar nu a reusit. Au fãcut plângere si, începând de a doua zi, politistii au demarat cercetãrile. „Individul a mai fost vãzut prin zonã si a mai încercat sã agreseze copii, dar nu s-a reusit prinderea lui. Am mentinut legãtura cu cetãtenii care erau foarte revoltati de ceea ce se întâmplã si în colaborare cu ei am asteptat sã aparã. Pe 19 octombrie, o femeie l-a vãzut, ne-a anuntat si ea l-a urmãrit îndeaproape pânã când am ajuns si noi la el. A fost adus la Politia Bârlad si a fost identificat ca fiind Mihai Mastacan, din comuna Pogana, are 45 de ani si nici o ocupatie. El nu a recunoscut faptele de care este suspectat, a încercat sã facã chiar si o crizã de nervi, încercând sã ne convingã cã ar fi bolnav. L-am dus la sectia Psihiatrie din spitalul bârlãdean si a fost expertizat, da nu a reiesit cã este bolnav. A fost prezentat la Parchetul Bârlad cu propunerea de arestare preventivã pentru 29 de zile, sub aspectul comiterii infractiunii de coruptie sexualã. Judecãtorii au admis propunerea, astfel cã suspectul a fost introdus în arestul IPJ Vaslui, având mandat de retinere pentru 29 de zile”, a spus inspectorul de politie Rãzvan Oprea, cel care s-a ocupat de caz, din cadrul Biroului de Investigatii Criminale al Politiei Bârlad.

„Un rol foarte important l-au avut si cetãtenii care ne-au sprijinit”

„Inspectorul Rãzvan Oprea este unul dintre politistii care a lucrat alãturi de ceilalti politisti din cadrul Biroului de Investigatii Criminale. Având în vedere pericolul pe care îl prezenta un asemenea individ predispus la a sãvârsi infractiuni la viata sexualã, alegându-si victimele din rândul minorilor sub 10 ani, ne-am mobilizat cu toate fortele pentru a-l identifica. Un rol foarte important l-au avut si cetãtenii care ne-au sprijinit si cãrora le multumim pentru atitudinea civicã. Politia Bârlad a dispus mãsura retinerii pentru 29 de zile pentru sãvârsirea infractiunii de corupere sexualã a unui minor, faptã prevãzutã la art 202 c.p. si care se pedepseste cu închisoare de la sase luni la cinci ani”, a spus comisarul sef Vasile Chelaru, comandantul Politiei Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

15 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.