8.8 C
Vaslui
22-mart.-2023

Argeş: 39 de persoane, arestate în cazul furturilor de produse petroliere din conductele OMV Petrom

- Advertisement -

Un număr de 39 de persoane din cele 41 reţinute în cazul furturilor de produse petroliere din conductele OMV Petrom, între care şi trei poliţişti, au fost arestate preventiv, iar ceilalţi doi agenţi, de asemenea, cercetaţi în dosar, au primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, 39 dintre cele 41 de persoane implicate în furturile de produse petroliere din conductele OMV Petrom au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile.

Conform sursei citate, printre cele 39 de persoane arestate se numără şi trei poliţişti, în timp ce alţi doi oameni ai legii vor fi cercetaţi în libertate, având interdicţia de a părăsi localitatea pentru 30 de zile.

Cei 39 de suspecţi au fost duşi în arestul inspectoratelor judeţene de poliţie din Argeş şi Dâmboviţa.

Peste 60 de percheziţii au avut loc, joi, în judeţele Argeş şi Vâlcea, fiind vizate 151 de persoane suspectate că furau produse petroliere din conducte ale OMP Petrom. La locuinţele suspecţilor au fost găsite patru instalaţii artizanale cu care aceştia sustrăgeau din conducta magistrală cantităţi însemnate combustibil, 15.233 de litri de produs petrolier, două autoturisme şi suma de 130.529 de lei şi 18.116 de euro.

„În baza mandatelor de aducere emise de Parchetul Tribunalului Argeş, poliţiştii au dus la sediul acestei instituţii un număr de 80 persoane, iar în urma audierilor au fost reţinuţi 41 învinuiţi”, se preciza într-un comunicat al Poliţiei Argeş.

Cei cinci poliţişti reţinuţi în acest caz sunt cercetaţi pentru tăinuire, complicitate la furt calificat în formă continuată, luare de mită şi favorizarea infractorului.

Între cele 41 de persoane reţinute în acest caz, cinci sunt subofiţeri la Poliţia Argeş, zece sunt agenţi de pază ai firmei S.C. Securitas Service S.R.L., care asigură paza conductelor, iar 18 sunt angajaţi ai OMV Petrom.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Argeş, în perioada august 2011- aprilie 2012 membrii grupării au sustras din conductele magistrale ale OMV Petrom din Merişani şi Drăganu importante cantităţi de produse petroliere pe care le-au valorificat în judeţele Argeş, Vâlcea şi Damboviţa, prejudiciul fiind estimat la un milion de lei.

www.mediafax.ro

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.