spot_imgspot_img
spot_img
9.3 C
Vaslui
01-dec.-2023

Arthur, robotul echipei de la Colegiul Codreanu succes de la prima competitie! (FOTO, VIDEO)

- Advertisement -

REUSITÃ…Echipa de 17 elevi de la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” (CNGRC) din Bârlad, coordonatã de prof. Anghelutã Cãtãlin, prof Andrei Iosub si prof. Chiriac Petricã Clement, au reusit performanta ca la primul concurs la care au participat, sã se claseze pe locul 5 din 18 echipe participante. Competitia BRD First Tech Challenge România, organizatã de Asociatia „Natie prin Educatie” s-a desfãsurat la Brãila, pe 11 ianuarie. Echipa „INOROG TEAM RO152” a CNGRC Bârlad, la prima participare, a intrat în finalã si s-a calificat pe locul V din 18 echipe participante. Competitia include  faza regionalã, nationalã si internationalã. Faza regionalã va avea loc la IasI, în intervalui 6-8 martie. Pânã atunci echipele sunt obligate sã participe la cel putin douã meciuri demo, care simuleazã competitia din martie. S-au înscris în competitie 211 echipe din toatã tara. „INOROG TEAM RO 152” a fost înfiintatã în iunie 2019, iar robotul construit de cei 17 elevi din clasele V-XII poartã numele de Arthur.

Elevii care participã la programul FIRST Tech Challenge dezvoltã abilitãti în stiintã, Tehnologie, Inginerie si Matematicã (STEM) si învatã sã practice principiile ingineriei (precum crearea unui caiet tehnic), în timp ce învatã valoarea muncii, inovatiei si împãrtirii ideilor. Competitiile sunt evenimente sportive intense INOROG este o tânãrã echipã de robotica, formatã din profesori si elevi ai CNGRC din Bârlad.

„În momentele dificile din timpul competitiilor ne aducem aminte de povestea din spatele echipei. Secretul pentru a vedea un INOROG este sã credem în fortele proprii, în succesul echipei si sã lucrãm împreunã. Pe lângã respect, colegialitate si excelentã, o altã valoare pe care o promoveazã echipa noastrã este creativitatea. Vrem sã fim originali în tot ceea ce facem, iar asta ne motiveazã sã lucrãm în cadrul echipei, atât pentru succesul acesteia, cât si pentru dezvoltarea noastrã individualã.”, a precizat prof. Cãtãlin Anghelutã, coordonatorul echipei INOROG. Motto-ul echipei este <<Once upon a time, we made a robot…>>”

Echipa INOROG a fost înfiintatã pe 26 iunie 2019, la initiativa lui Stefan Tãnasã, fost elev al prof. Anghelutã Cãtãlin. Echipa a primit un kit în valoare de 5000 euro de la Asociatia Natie prin Educatie, partenerul FIRST pentru România. Acest kit include materialele necesare pentru construirea unui robot si o imprimantã 3D. Kit-ul este oferit gratuit cu obligativitatea echipei de a participa cel putin 10 ani la aceastã competitie. Conducerea Colegiului Codreanu  a sprijinit si ea acest proiect prin achizitionarea a încã o imprimantã 3D si prin oferirea spatiului necesar activitãtii si altor materiale. Sâmbãtã, 11 ianuarie, a avut loc o competitie demo, la Brãila. Echipa INOROG, la prima participare, a intrat în finalã si s-a calificat pe locul V (au participat 18 echipe).

Membrii echipei sunt: Bicher Miruna (cls X) Iosub Teodora (cls VIII) Rotaru Ana-Maria (cls VIII) Micu Tudor(cls XI) Codreanu Anda(cls XI) Necula Diana(cls XI) Mircea Bianca(cls XI) Meynaghi-Aghdam Alexandru (cls VIII) Rusu George (cls VIII) Rotaru Delia(cls VIII) Munteanu Iulia(cls VIII) Nedelcu Sabin (cls VIII) Sârbu Dragos(cls XI) Cosma George (cls X) Râpã Alexia (cls VII) Chiriac Stefan(cls VII) Gâmbutã Ruxandra(cls XI) Buganu Clarã-voluntar(cls VI) Munteanu Alexandra-voluntar(cls VI) Ardeleanu Raluca-voluntar(cls VIII).

Tinerii sunt coordonati de mentori care activeazã voluntar: prof. Anghelutã Cãtãlin (coordonatorul echipei si al departamentului de comunicare); prof. Andrei Iosub (coordoneazã departamentul de inginerie si proiectare 3D), prof. Chiriac Petricã Clement, managerul firmei Fluxinternet (coordonatorul departamentului de programare). Costurile necesare proiectului sunt acoperite din donatii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.