Asociația Myosotis Bârlad a adus un ultim omagiu Alteței Sale Regale, Prințul Philip (FOTO)

DOLIU… Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a încetat din viață, însă spiritul său va supraviețui și prin fondatorii “The Myosotis Trust”, asociația britanică care a înființat și sprijină financiar Asociația Myosotis România din Bârlad. The Myosotis Trust este în atenția familiei regale a Marii Britanii, încă din anul 2019, când Majestatea Sa Prințul Charles, Prinț de Wales, a vizitat pe presedintele asociatiei – doamna Carol R. Daniela – la magazinul caritabil pe care The Myosotis Trust îl are în țara Galilor. Mihai Popa, directorul Asociației Myosotis din Bârlad, a depus o coroană omagială, în grădina sediului Myosotis, pentru a aduce un ultim omagiu Alteței Sale Regale Prințul Philip, Duce de Edinburgh.

Prezența acestui aranjament floral în grădina sediului Asociației Myosotis din Bârlad, poartă mesajul de condoleanțe a acestei asocialții către Casa Regală a Marii Britanii, la momentul trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Duce de Edinburgh.

Din 2016 “Asociația Myosotis România este unitate operațională acreditată să desfășoare Programul de Duke of Edinburgh’s International Award, program care în România se desfășoară sub patronajul Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române. Peste 20 de tineri bîrlădeni, voluntari ai Asociației Myosotis România, sunt înscriși în acest program din care 6 au finalizat primul din cele 3 nivele ale programului (nivelul bronz).”, a precizat Mihai Popa, directorul Asociației Myosotis din Bârlad, cel care a depus aranjamentul floral în grădina Asociației.

Impactul Alteței Sale Regale Prințul Philip nu se rezumă la poziția pe care a ocupat-o în casa regală a Marii Britanii. Puțin cunoscut publicului larg din România este faptul că, încă din tinerețe, acesta a fost preocupat de educația tinerilor în în contextual lumii moderne care se configura în perioada războaielor mondiale. În anul 1954 Alteța Sa Regală a acceptat să devină liderul unei organizații care, doi ani mai târziu, a lansat în Marea Britanie programul care astăzi poartă numele “The Duke of Edinburgh’s International Award”. În timp, acesta a devenit unul dintre cele mai complexe programe de dezvoltare personală pentru tineri. Este un program voluntar, necompetitiv și deschis tuturor persoanelor cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani, dispuse să-și provoace limitele propriului sine și să recalibreze convingerile despre potențialul personal și despre ceea ce poate dobândi prin efort personal. Până în acest moment peste opt milioane de tineri din peste 140 de țări și teritorii au luat parte la Award. Toți participanții primesc o recunoaștere oficială la finalizarea cu succes a fiecăruia dintre cele trei nivele progresiv provocatoare ale programului: bronz, argint, aur.

Peste 20 de tineri bârlădeni sunt înscrișI în acest program șI au atins al treilea nivel (bronz)

Din 2016 Asociația Myosotis România este unitate operațională acreditată să desfășoare Programul de Duke of Edinburgh’s International Award, program care în România se desfășoară sub patronajul Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.

“Peste 20 de tineri bîrlădeni, voluntari ai Asociației Myosotis România, sunt înscriși în acest program din care 6 au finalizat primul din cele 3 nivele ale programului (nivelul bronz). La invitația Casei Regale a României, Asociația Myosotis România a fost prezentă la ultimele două evenimente Garden Party organizate în mod tradițional pe 10 Mai la Palatul Elisabeta pentru a marca întreita sărbătoare a poporului român: proclamarea prințului Carol ca domnitor al României (1866), Independența României față de Imperiul Otoman (1877) și încoronarea primului rege al României (1881).”, a precizat pentru ziarul Vremea Nouă, Mihai Popa, director al Asociatiei Myosotis Romania.

După depunerea coroanei cu mesajul de condoleațe pentru dispariția Alteței sale Regale, Prințul Philip, acesta a păstrat un moment de reculegere, în memoria acestuia.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ