Asociatia „Nãscutã Înger” trage un semnal de alarmã: atentie la falsii „voluntari”! (FOTO)

INCREDIBIL… Cazurile de înselãtorie a celor naivi se înmultesc pe zi ce trece, iar Asociatia „Nãscutã Înger”, la care si ziarul Vremea Nouã este voluntar si mediatizeazã cazurile grave din judet, nu putea trece nemânjitã de cei fãrã scrupule! De nenumãrate ori am relatat în paginile ziarului Vremea Nouã, foarte multe cazuri socio-medicale din judetele Vaslui, Neamt prezentate si sustinute de Asociatia „Nãscutã Înger”. La redactie a fost trimis un apel al fondatoarei Asociatiei, Carmen Suciu, bârlãdeancã prin nastere, în care prezintã un aspect cu care se confruntã în ultimul timp. Este vorba despre persoane rãu intentionate care încearcã sã profite de cazurile prezentate si practicã înselãtoria, prezentându-se în mod mincinos pe la usile oamenilor, ca fiind voluntari ai Asociatiei „Nãscutã Înger”. „Niciodatã voluntarii reali ai acestei Asociatii nu vor umbla din usã în usã, pentru a strânge bani!”, atrage atentia Carmen Suciu.

Toate cazurile preluate de Asociatia „Nãscutã Înger” Piatra Neamt, au la bazã anchete sociale si documente medicale în baza cãrora se începe o monitorizare si o sustinere a persoanelor aflate în nevoi. Inevitabil, apar si situatii în care persoane rãu-intentionate încearcã sã profite de bunele intentii ale voluntarilor Asociatiei si ajung chiar sã practice înselãtoria, sã mintã sau sã ameninte/santajeze emotional pentru a obtine un folos material.

„Ajutãm pe toti cei care ne solicitã ajutorul, însã fãrã anchetã socialã, verificare la fata locului, acord de mediatizare a cazului, dosar si cerere cãtre Asociatie nu putem rãspunde vreunui apel. Sunt multi, nu contest situatia dificilã în care ne aflãm, care profitã de bunãtatea omului, de sacrificiul fiecãrui donator sau al nostru, al voluntarilor îngerilor.”, spune Carmen Suciu de la Asociatia „Nãscutã Înger” din Piatra-Neamt. Aceasta îndeamnã pe oameni, sponsori, donatori, voluntari sã aibã mare grijã pe cine ajutã sau cine este în spatele unui telefon, ecran sau mail. Sunt situatii în care multi nu au scrupule si vor sã obtinã foloase personale prin prisma unor asociatii care muncesc si sunt cunoscute.

„Cei care doriti sã vã sustinem în cazuri dificile, medicale, sociale, o facem cu drag, dar numai în urma unor verificãri concrete. Si vreau sã aduc la cunostinta tuturor cã Asociatia <<Nãscutã Înger>> NU face colecte cu asa-zisi voluntari care umblã pe la casele oamenilor prezentând vreun caz sau în fata marketuri-lor etc. Noi orice caz dificil îl prezentãm în mass media, pe retele de socializare si TV.”, a mai precizat Carmen Suciu.

Poveste halucinantã

Am vrut sã stim cam cum actioneazã astfel de persoane care încearcã sã profite de dorinta Asociatiei de a oferi sprijin. Carmen Suciu ne-a oferit o mostrã de tupeu a unui individ.

„Am avut un caz care m-a fãcut sã mã întreb: Oare chiar nu mai existã compasiune, respect, bunãtate? Un domn ne-a solicitat telefonic ajutorul, spunând cã este din Bacãu si are nevoie urgentã de o pompã de insulinã (costul fiind aproximativ 1000 euro) si cã a gãsit cîtiva sponsori din Piatra-Neamt, dar trebuie sã demonstreze cã este înscris într-o asociatie. I-am spus cã îl ajutãm si i-am cerut documente pentru cã vom lua legãtura cu sponsorii în mod oficial pentru a-l ajuta. Însã dumnealui voia musai un contract de sponsorizare si <<ceva la mânã>> cã este din asociatie. I-am spus cã nu putem oferi contract de sponsorizare decât institutiilor care doneazã si cã nu îi înteleg acel <<ceva la mânã>>! În fine, revoltat nevoie mare pentru faptul cã nu-i ofer aceste documente, a iesit bombãnind.”Cazuri de acest gen sunt multe, ba chiar sunt situatii în care astfel de persoane falsificã documente, stampile, semnãturi si merg din casã în casã, încercând sã ducã de nas oamenii darnici si folosindu-se de numele unor Asociatii de bunã credintã care nu au nicio legãturã cu asemenea înselãtorii.

Iatã care sunt voluntarii Asociatiei „Nãscutã Înger” în judetul Vaslui

Asociatia Nãscutã Înger din Piatra-Neamt are echipe de voluntari cunoscuti în comunitãtile în care activeazã, cazurile sunt prezentate de Carmen Suciu pe retelele de socializare, o parte dintre ele ajung si în presa localã sau la TV. Strângerile de fonduri se fac prin intermediul contului bancar al Asociatiei sau prin alte metode autorizate care au la bazã dosarul complet al persoanei care va beneficia de sprijin.Echipa pe Bârlad: Cristina, Mihaela, Cezara, Daniela, Dana si Andrei.

Asadar, Asociatia „Nãscutã Înger” din Piatra-Neamt roagã ca orice persoanã (sponsor, donator) care sesizeazã strângeri suspecte de fonduri de tip mers din usã în usã, falsi voluntari sau alte activitãti dubioase care nu sunt conforme unei asociatii serioase sã facã sesizãri la numãrul de telefon 0770405849 sau sã o contacteze pe Carmen Suciu pe Facebook . Pentru donatii – le puteti face la : Asociatia Nãscutã Înger

CUI: 36063530, Cont: RO58BTRLRONCRT0345309301BANCA Transilvania Piatra Neamt.
NICIUN COMENTARIU