Atentie! La Bârlad se trage!

ÎN ATENTIA BÂRLÃDENILOR… Garnizoana Militarã si Primãria Bârlad anuntã bârlãdenii cã în zilele 4 si 10 Iunie, între orele 08.00-16.00, precum si în zilele 16 si 30 iunie, între orele 08.00 – 22.00, sunt planificate sedinte de tragere în Poligonul de tragere cu armamentul de infanterie cu munitie de rãzboi TRESTIANA. Se interzice: atingerea munitiilor si elementelor de munitie rãmase dupã tragere precum si a instalatiilor electrice ce se aflã sub tensiune; anuntarea persoanelor care merg în pãdure pentru a tãia lemne, aduna fructe de pãdure sau pentru alte activitãti, despre pericolul la care se expun dacã nu se respectã indicatiile prezentate mai jos.

Garnizoana Bârlad si primãria din localitate anuntã locuitorii municipiului cã joi, 4 iunie, sãptãmâna viitoare pe 10 iunie, apoi pe 16 iunie si pe 30 iunie, în poligonul TRESTIANA din localitatea Bârlad se executã trageri cu armament de infanterie. Acestia sunt sfãtuiti sã nu intre în panicã si sã evite pe cât posibil zona antrenamentelor.

Poligonul de tragere cu armamentul de infanterie cu munitie de rãzboi TRESTIANA este situat la 300 m N de Spitalul Veterinar Bârlad, între Centrul de selectie al animalelor si Depozitul S.C. BERLIN S.R.L. (fostul depozit de produse lactate). În data de 18 iunie, între orele 08.00-16.00, sunt planificate sedinte de tragere în Poligonul de aruncarea grenadelor de mânã „Dealul Mare “.

Poligonul de aruncare a grenadelor de mânã de rãzboi „DEALUL MARE” cuprinde o suprafatã de teren de 24,26 ha, este în administrarea M.Ap.N si este situat în perimetrul Poligonului de tragere cu munitie de rãzboi Trestiana, la 2 km NE de localitatea BÂRLAD.

În scopul prevenirii pãtrunderii oamenilor, animalelor, vehiculelor si autovehiculelor pe teritoriul poligoanelor si în zona de sigurantã a acestora si pentru evitarea unor accidente în rândul populatiei, se vor lua urmãtoarele mãsuri:

Anuntarea cetãtenilor din împrejmuirile poligoanelor despre datele si orele când se vor executa trageri;

În localitãtile apropiate poligoanelor, sã se afiseze anunturi cu privire la interzicerea pãtrunderii în zona poligoanelor si zonele de sigurantã în zilele si orele mentionate;

În zilele când se executã trageri, accesul pe itinerarul Dealul Mare – Trestiana, între marginea de E a pãdurii Dealul Mare si 2 km N Ferma Trestiana, se va face numai cu aprobarea militarilor din pazã ce sunt instalati în aceste puncte.

Se va explica populatiei semnificatia indicatoarelor „TRECEREA INTERZISÔ, „STAI! SE TRAGE!”, etc., instalate pe cãile de acces, fanioanelor (baloanelor) rosii si albe instalate pe catargele de poligon;

SE INTERZICE atingerea munitiilor si elementelor de munitie rãmase dupã tragere precum si a instalatiilor electrice ce se aflã sub tensiune; anuntarea persoanelor care merg în pãdure pentru a tãia lemne, aduna fructe de pãdure sau pentru alte activitãti, despre pericolul la care se expun dacã nu se respectã indicatiile de mai sus;

Persoanele care nu vor respecta indicatiile de mai sus, semnalele lansate de cãtre militarii din posturile din pazã sau prevederile anunturilor pe care le veti face îsi asumã întreaga responsabilitate.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ