Atenţie, români! Cum se vor folosi certificatele digitale verzi pentru a circula în UE. De unde pot fi descărcate

Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) va inplementa în România certificatele digitale verzi care vor facilita libera circulaţie în Uniunea Europeană (UE) pe timpul pandemiei de COVID-19.

Atenţie, români! Cum se vor folosi certificatele digitale verzi pentru a circula în UE. STS a transmis, pe 6 mai, către grupul de suport tehnic de la nivel european certificate digitale verzi de test pentru verificarea implementării de către fiecare ţară a procesului de generare şi verificare a acestora, precizând că acestea au fost verificate şi validate cu succes de către ţările membre.

„Soluţia tehnică dezvoltată de instituţia noastră va fi interconectată cu cele implementate de către celelalte state membre ale UE pentru a permite eliminarea restricţiilor de testare sau carantină la trecerea frontierei”, arată STS într-un comunicat remis Agerpres.

STS mai arată că certificatele vor conţine un cod QR şi se vor putea vizualiza, respectiv descărca dintr-un portal web securizat. „Fiecare persoană care s-a vaccinat împotriva COVID-19, care s-a recuperat după această afecţiune sau care deţine un rezultat negativ la testarea COVID-19 în ultimele 72 de ore va putea să descarce gratuit certificatul verde digital. De asemenea, certificatele vor putea fi utilizate şi în format tipărit”, menţionează STS. …https://www.romaniatv.net/atentie-romani-cum-se-vor-folosi-certificatele-digitale-verzi-pentru-a-circula-in-ue-de-unde-pot-fi-descarcate_5475363.html
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ