Au omorât, în chinuri, un bãtrân pentru 300 de lei si acum vor sã scape de pedeapsã

TUPEU… Au ucis cu bestialitate un bãtrân pentru 300 de lei. Beti turtã, doi verisori din Corni-Albesti au bãtut un consãtean, l-au abandonat în casã si si-au continuat betia pânã în zori. Toatã grozãvia a iesit la ivealã dupã douã zile, când un vecin a dat peste victimã. Faptele s-au petrecut în 2012, dar acum cei doi verisori sperã sã scape de puscãrie si au cerut revizuirea sentintei. Magistratii au respins-o, ca nefondatã, dar decizia nu este definitivã. Agresorii abia se întorseserã de la muncã din Italia si aveau ceva economii. Nu i-a rãbdat însã inima sã schimbe euro în lei pentru a-si lua bãuturã. Au preferat sã dea în cap unui nevinovat, iar cu banii omului au mâncat si au bãut pe sãturate. Zilele trecute, cei doi au fost trimisi în judecatã.

Constantin si Radu Adam sunt verisori. În 2011 au muncit în Italia si s-au întors acasã cu ceva bãnuti în buzunar. Mai strâns la pungã, Radu a reusit sã punã deoparte 2.500 de euro. Constantin a venit cu 500 de euro, bani pe care i-a investit în casã. Pe 21 decembrie, Constantin a mers la locuinta verisorului sãu si, timp de câteva ore, au bãut vin si tuicã. Spre searã, Radu i-a întors vizita si împreunã au continuat sã se cinsteascã pânã s-au fãcut „pulbere”. În chef, Radu a venit cu ideea sã meargã la discoteca din Albesti. Au plecat de acasã „înarmati” cu trei litri de visinatã si un leat de lemn. În sat, discoteca era închisã. Lãsaserã în drum damigeana cu bãuturã, iar la întoarcere, din cauza întunericului, au cãutat zadarnic visinata. Licoarea parcã intrase în pãmânt. Supãrati, au plecat spre casã. La un moment dat, Radu i-a spus celuilalt sã meargã la cineva sã-i ia banii, fãrã sã precizeze la cine anume. Au mers la locuinta unui bãtrân de 70 de ani, Serban Petru. Din drum, au vãzut cã omul stãtea la televizor. Potrivit rechizitoriului întocmit de procuror, „inculpatii au intrat în casã, usa de la intrare nefiind încuiatã, ci doar închisã. Adam Radu s-a dus la victimã si i-a cerut banii, însã omul a spus cã nu are bani. Atunci, Adam Radu a început sã-l loveascã pe bãtrân cu pumnii în fatã, iar Adam Constantin l-a lovit si el cu pumnii, dar si cu leatul pe care-l avea în mânã, peste tot corpul. Atunci, victima a scos 300 de lei din buzunar si i-a dat lui Adam Radu, însã acest aspect nu i-a determinat pe cei doi sã întrerupã agresiunea”. L-au tras pe om din pat si, în timp ce era întins pe jos, au continuat sã-l loveascã atât cu pumnii, cât si cu picioarele. Constantin era atât de beat, încât a rãsturnat si frigiderul din casa lui Serban. La un moment dat, Constantin i-a spus verisorului sãu sã plece. Au lãsat victima în stare de inconstientã si au mers la locuinta unuia dintre ei unde au bãut vin pânã dimineatã. Trimisi dupã gratii în 2012, cei doi verisori s-au sãturat de închisoare si au cerut, zilele trecute, revizuirea sentintei penale. Magistratii Tribunalului Vaslui au luat act de cererea celor doi, dar au respins-o, ca nefondatã. Decizia nu este definitivã si ea poate fi contestatã în termen de 10 zile de la comunicare.

Distractie la restaurant pe banii victimei

Dupã doar câteva ore de la mãcel si cu banii bãtrânului în buzunar, cei doi au poftit sã petreacã la restaurant. Au rugat un vecin sã-i ducã la local cu masina si i-au achitat pe loc 60 de lei. La restaurant, au mâncat si au bãut pe sãturate. Au achitat nota, în jur de 120 de lei si si-au cumpãrat câteva doze de bere, sã aibã pe drumul cãtre casã. La Corni-Albesti, soferul a oprit masina, pentru cã betivanii si-au adus aminte de visinatã. Si dã-i si cautã damigeana. Degeaba, însã. S-au omenit apoi cu tuicã si, pe luminã, au pornit iar dupã visinatã. De data aceasta, au gãsit damigeana. Când a coborât din masinã, Constantin a luat de pe bancheta din spate leatul, iar soferul a vãzut cã acesta era murdar de sânge. A crezut cã a tãiat porcul, fiind în preajma Crãciunului. Un nepot l-a întrebat însã ce e cu sângele de pe leat, iar Constantin i-a spus cã „a bãtut pe cineva în sat si cã l-a lovit pânã i-a spart capul, fãrã a-i spune numele persoanei lovite”. „Victima a fost gãsitã decedatã în casã douã zile mai târziu, de cãtre un vecin, care a anuntat organele de politie. Potrivit raportului de expertizã medico-legalã de autopsie, (…) moartea victimei a fost una violentã (…)”. Cei doi verisori au fost arestati si condamnati pentru sãvârsirea infractiunii de tâlhãrie urmatã de moartea victimei.
NICIUN COMENTARIU