22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Autoarea unei cărți care vorbește despre minoritățile sexuale pe limba copiilor: „Nu avem educație sexuală pentru că niște lași nu vor să piardă niște ciolan”

„Sof și omulețul în frac albastru” este o poveste pentru copiii care se simt diferiți, dar și pentru adulții care nu au avut o eroină sau un erou în care să se regăsească atunci când erau mici, explică scriitoarea Nicoleta Onofrei, într-un interviu pentru Școala 9. Ea a vorbește totodată despre nevoia educației sexuale în școli, dar și despre speranța ca o astfel de poveste să ajungă cândva pe băncile elevilor din România.

„Cartea asta e mai mult decât o poveste queer, este o poveste despre valori care nu se lovesc de niște ziduri – care de multe ori sunt niște preconcepții și niște limite pe care ni le construim/ridicăm din necunoaștere, din răutate, din teama că ne-ar putea distruge tot ceea ce credeam până atunci despre lume”, spune autoarea.
Citeşte întreaga ştire: Autoarea unei cărți care vorbește despre minoritățile sexuale pe limba copiilor: „Nu avem educație sexuală pentru că niște lași nu vor să piardă niște ciolan”

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here