Autobuz cu 20 de pasageri, lovit în plin de un TIR condus de un sofer beat mangã! (FOTO)

INCREDIBIL… Zeci de cãlãtori au trãit spaima vietiilor lor, dupã ce un TIR a izbit în plin autobuzul în care se aflau. Accidentul deosebit de grav s-a petrecut în Bârlad si, din fericire, nu s-a soldat cu victime, ci doar cu distrugerea totalã a unui autobuz al firmei Unistil. Soferul care a provocat incidentul a fost depistat bãut la volan, în prag de comã alcoolicã! Bãrbatul avea 1,57 mg/l alcool pur în aerul expirat, mai precis peste 3 la mie alcool în sânge!

Pe 31 August, în zona Cinema Bârladul, un autobuz Unistil care circula spre Liceul Mihai Eminescu, pe strada Republicii, având 20 de pasageri, a fost lovit de un TIR, care circula din acelasi sens. Soferul TIR-ului a schimbat directia de mers fãrã a se asigura, intrând în plin în autobuz, pe care l-a zdrobit de un stâlp. Din fericire, nimeni nu a fost rãnit. Pasagerii, speriati, au coborât din autobuz, iar soferul acestuia abia a reusit sã iasã cu greu din locul sãu, care era un morman de fiare. Nici un pasager si nici soferul autobuzului nu au suferit rãni. Surpriza mare a fost când s-a dat jos din TIR soferul acestuia, care abia se mai putea tine pe picioare, mirosind puternic a alcool. Politia sositã la fata locului i-a testat pe ambii soferi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ la soferul autobuzului. Dar la soferul TIR-ului a fost de 1,57 mg/l alcool pur în aerul expirat! Mai precis peste 3 la mie alcool în sânge. Soferul TIR-ului a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

Politia a deschis dosar penal. Soferul a refuzat recoltarea de probe biologice!

Privind accidentul soldat doar cu pagube materiale importante, autobuzul având daunã totalã, politistii au deschis un dosar penal în care fac cercetãri privind infractiunile de „conducere sub influenta alcoolului” si „refuzul de recoltare a probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”. „Accidentul a avut loc pe strada Republicii, autobuzul, condus de un sofer de 46 de ani, circulând pe banda 1, iar TIR-ul, condus de un sofer de 44 de ani, pe banda 2. Testul pentru alcool a indicat zero la soferul autobuzului si 1,54 mg/l alcool pur în aerul expirat la soferul TIR-ului. Acesta din urmã a refuzat recoltarea de probe biologice pentru determinarea alcoolemiei”, a precizat Loredana Stavãr, purtãtor de cuvânt al IPJ Vaslui.

Precizãm cã TIR-ul apartine unei firme de transport particularã, din comuna Pogana, patronul fiind un tânãr intreprinzãtor, despre care toatã lumea din comunã vorbeste extrem de frumos. Nu conteazã cât de bun este ca om de afaceri, conteazã cã este bun de platã. Iar soferul va fi de acum pieton pentru o lungã perioadã de timp! Si îl paste si închisoarea pentru refuzul de recoltare de probe biologice.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ