Autoritățile sanitare compară vaccinurile AstraZeneca cu avioanele: “Deși sunt mijloace de transport sigure, se mai pot înregistra și accidente”

VERIFICĂRI… Centrele în care se fac vaccinări cu AstraZeneca vor fi analizate, dar, deocamdată ele vor funcționa în continuare pentru că începe rapelul.

MICI RISCURI… Vasluienii nu vor să se mai vaccineze, sub niciun chip, cu serul de la AstraZeneca. Luni dimineață, la centrul de vaccinare “Bucuria” din municipiul Vaslui, unde se administrează acest tip de ser, erau peste 600 de locuri disponibile. Teama de complicații post-vaccinare i-a făcut pe români să privească cu mai mult scepticism vaccinul de la AstraZeneca. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a comparat vaccinul companiei anglo-suedeză cu mersul cu mașina sau mersul cu avionul, declarând că, din când în când, se mai pot întâmpla și accidente.

Valeriu Gheorghiță a declarat că discrepanța recomandărilor în țările europene în ceea ce privește vaccinul de la AstraZeneca este frustrantă, în condițiile în care toți se raportează la aceleași date științifice. “Vorbim de un risc de șase evenimente trombotice la un milion de persoane vaccinate. Practic, dacă am vaccina 20 de milioane de persoane, am ajunge la 120 de evenimente trombotice. Doar în anul 2019 am înregistrat la nivel național 128 de tromboze de sinus venos cerebral”, a afirmat Gheorghiță. În cazul în care apar, evenimentele trombotice se înregistrează de 3- 4 zile după vaccinare până la 14 zile. Întrebat ce poate face o persoană care refuză rapelul cu AstraZeneca, dar vrea să se vaccineze, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a precizat că la rapel frecvența reacțiilor adverse este semnificativ mai scăzută, iar la nivel european persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză nu au dezvoltat evenimente trombotice. Întrebat, mai departe, dacă există posibilitatea reluării schemei de vaccinare, Gheorghiță a răspuns: „Ar putea la un moment dat, dar nu știm care este timpul optim, după 3 luni, după 6 luni. (…) Probabil că durata estimată optimă, de bun simț medical, e undeva la 3 luni de la prima doză. (…) Nu avem stabilit un moment oportun pentru reluarea unei scheme de vaccinare și nu avem nici măcar o indicație în afara unor situații punctuale, când la prima doză persoana respectivă dezvoltă șoc anafilactic și se recomandă vaccinarea după o perioadă estimată de cel puțin trei luni cu un alt tip de vaccin. Ne mai lipsesc date, dar vor apărea în perioada următoare”.

Se va face o analiză a centrelor care vaccinează cu AstraZeneca

O persoană care a făcut prima doză nu poate fi considerată imunizată, chiar dacă protecția oferită de vaccinul de la AstraZeneca după o singură doză este undeva la 70%, pentru că datele arată că după trei luni nivelul anticorpilor scade foarte mult și este nevoie de creșterea răspunsului imun și asigurarea protecției pe termen lung. Întrebat ce va face cu centrele în care oamenii nu se mai prezintă pentru AstraZeneca, medicul a declarat că va avea loc evaluarea acestora, dar deocamdată trebuie să funcționeze pentru că din 14 încep rapelurile. “Gândiți-vă la mersul cu mașina sau mersul cu avionul, sunt mijloace de transport sigure, pe care le folosim, dar asta nu înseamnă că nu se întâmplă accidente. Se întâmplă, face parte din statistică. Așa funcționează sănătatea publică. Trebuie să iei decizii în favoarea celor mulți, pentru că așa se stabilesc riscurile și beneficiile la orice decizie medicală”, a conchis medicul.
2 COMENTARII

  1. Vaccinurile astea sunt injectii chimice toxice si chiar producatorii admit ca sunt experimentale , nu te fac imun la asa zisu virus si nici nu impiedca transmiterea la alte persoane , nu te scutesc de masca si teste , nu iti permit calatorii internationale … si sunt mii de morti si sute de mii de oameni cu efecte secundare gen paralizii, avorturi spontane , cicluri de 16 zile , etc…

    Trebuie sa fii nebun sa iti faci vaccinul lui Soros pentru depopularea planetei…
    Ganditi , oameni bun , chiar credeti ca ministrii criminali va vor binele ? Sunt niste slugi ale finantei mondiale care vrea depopularea planetei…

LĂSAȚI UN MESAJ