Autoritățile sanitare nu știu ce vor face cu persoanele vaccinate cu prima doză, în cazul în care vaccinarea cu Astra Zeneca va fi oprită

ÎN PLOP… Autoritățile sanitare românești au anunțat că în momentul de față nu există o reglementare clară despre persoanele care au primit deja prima doză de vaccin, în cazul în care vaccinarea cu Astra Zeneca va fi suspendată. Deocamdată, Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea vaccinării cu serul de la Astra Zeneca, însă o decizie la nivel european va fi luată joi, de Agenția Europeană a Medicamentului.

Întrebat marți despre situația celor vaccinați cu prima doză a vaccinului de la compania Astra Zeneca, în cazul în care se decide suspendarea folosirii acestui ser, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a declarat că se vor face precizări pentru asigurarea schemei de vaccinare, însă deocamdată “discuția este prematură”. “Este o decizie medicală pe care sunt convins că o vom detalia mai mult în momentul în care Agenția de reglementare Europeană va recomanda acest lucru. Categoric se vor face precizări și în acest sens de a asigura schema de vaccinare și beneficiile persoanelor care au făcut prima doză de la Astra Zeneca, însă în acest moment sunt discuții premature, dar este categoric faptul că este nevoie de completarea schemei de vaccinare” a declarat dr. Valeriu Gheorghiță.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ