spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
10.2 C
Vaslui
15-mai-2025

AVERTISMENT DUR! Şcoala şi părinţii provoacă tot mai multe depresii copiilor

- Advertisement -

Părinţii aduc copiii la psiholog pentru diverse probleme fără a şti că, de cele mai multe ori, micuţii sunt afectaţi de comunicarea defectuoasă pe care o au cu adulţii. Lipsa unei relaţii deschise afectează emoţional şi comportamental copiii, iar aceştia sfârşesc prin a deveni antisociali sau o pot lua pe căi greşite.
O altă problemă din cauza căreia aceştia au nevoie de consiliere psihologică este agresivitatea cu care părinţii şi cadrele didactice îi tratează. Asociaţia Salvaţi Copiii România a realizat un studiu sociologic în luna octombrie a anului trecut din care reiese că 63% dintre familiile din ţara noastră folosesc bătaia ca instrument al educaţiei.
Astfel, şcoala a devenit principala problemă a copiilor mici. „Copiii au căpătat o frică de şcoală şi de ceea ce implică aceasta în general. Părinţii au aşteptări prea mari, iar copiii nu ştiu la ce să se aştepte. Totul este din cauza sistemului competitiv, nimănui nu îi place să ştie că este mereu într-o competiţie, să ştie că la un moment dat s-ar putea să nu mai facă faţă. De aici pornesc diverse manifestări psihosomatice precum tulburările alimentare, de somn, relaţionare. Mai târziu, acestea pot duce la o imagine proastă de sine, şi mai târziu la depresie. Din păcate, şcoala este prea puţin văzută ca un mediu de întrajutorare, tocmai de aceea unii părinţi preferă ca micuţii lor să urmeze o şcoală acasă, iar socializarea să fie la diferite activităţi unde copiii se întâlnesc ca să creeze, să se joace. Sunt mulţi copii speriaţi de profesori, nu spun că sunt agresaţi, dar îţi dai seama de felul în care ei acţionează. Şi ceea ce e mai grav este că părinţii de multe ori încurajează profesorii să acţioneze astfel atunci când copiii lor nu înţeleg”, a precizat psihologul Mihaela Ghircoiaş.
Majoritatea copiilor nu au o bună comunicare cu părinţii. Aceştia trebuie să le fie alături în toate etapele vieţii, la copilărie, la pubertate şi după aceea. Adulţii le dictează copiilor cum să fie de la înălţimea experienţei lor, ori le fac toate plăcerile într-un mod abuziv, care ajunge mai apoi să dăuneze celor mici.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/avertisment-dur-scoala-si-parintii-provoaca-tot-mai-multe-depresii-copiilor–123528.html

- Advertisement -
spot_imgspot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.