spot_imgspot_img
spot_img
-0.9 C
Vaslui
09-dec.-2023

Bâlbâială în Guvern: Ordonanţa privind drepturile de autor rămâne la fel, dar se schimbă

- Advertisement -

OUG 58 privind contribuţiile din venituri profesionale nu va fi schimbată, declara marţi ministrul Muncii, Mihai Şeitan. Tot maţi, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, vine însă cu altă variantă: ordonanţa va fi modificată, iar Sebastian Vlădescu va prezenta miercuri propunerea.
Nu doar contribuabilii nu mai înţeleg nimic din ordonanţa 58, privind drepturile de autor, care a creat un adevărat haos la ghişee. Confuzia persistă şi în rândul miniştrilor, care nu ştiu nici ei sigur ce vor face cu acest act legislativ.

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, marţi, înainte de prezentarea unui raport privind piaţa muncii elaborat de BNS, că OUG 58/2010 privind contribuţiile aferente veniturilor profesionale nu va fi schimbată şi că până la sfârşitul lunii septembrie va fi finalizat sistemul de plată on-line. „Nu sunt cozi. Unde aţi văzut? Sunt oameni normali care îşi depun o singură dată declaraţia. Probabil se va finaliza sistemul de plată electronică până la sfârşitul lunii septembrie”, preciza Şeitan.

Colegul de Cabinet al lui Şeitan, Laszlo Borbely, pare însă convins că ordonanţa va fi schimbată şi anunţă că miercuri ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, va veni la Guvern cu noile norme metodologice. „Despre aceasta lege cu drepturile de autor a fost într-adevăr o bâlbâială, de ce sa nu recunoaştem, nimeni nu este perfect. A fost o bâlbâiala în ceea ce priveste aplicarea acestei legi şi am propus ieri în guvern la propunerea noastră, aşa cum era în codul fiscal, că angajatorul va fi cel care rezolva, nu să stea la rând sute de mii de persoane, şi mâine vine ministrul Finanţelor cu norme metodologice schimbate”, a declarat ministrul Mediului.
realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.