spot_imgspot_img
7 C
Vaslui
20-apr.-2024

Bani în plus pentru medicii de familie care au tratat pacienți COVID-19

- Advertisement -

RĂSPLĂTIȚI… Medicii de familie care au tratat pacienți Covid în timpul stării de urgență vor primi stimulentul de risc. Guvernul a adoptat ordonanța de urgență prin care se acordă acești bani. Perioada luată în considerare este martie-mai 2020. Stimulentul de risc este de 2.500 de lei brut pe lună.

Guvernul României a aprobat în ședința de guvern de miercuri, 17 martie, la propunerea Ministerului Sănătății, o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului COVID-19, pe perioada stării de urgență, precizează Ministerul Sănătății într-un comunicat de presă. Ordonanța prevede ca pentru personalul medical, medico-sanitar și auxiliar sanitar din cabinetele medicilor de familie care au activat în timpul stării de urgență și care au avut în evidență sau sub tratament pacienți suspecți sau confirmați cu COVID-19, ori dacă personalul respectiv a fost confirmat cu COVID-19 în urma activității desfășurate, acordarea stimulentului de risc să se realizeze din veniturile cabinetului medical, prin transferuri din bugetul Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (medicii de familie sau specialiștii nu sunt salariați, ci reprezentanții propriilor cabinete medicale, iar veniturile decontate de case sunt veniturile cabinetului medical). Totodată, documentul reglementează expres faptul că stimulentul de risc se acordă pentru perioadele în care a fost instituită starea de urgență, respectiv: un stimulent de risc pentru categoriile de personal care au activat în perioada 16.03.2020 – 14.04.2020 și un stimulent de risc pentru categoriile de personal care au activat în perioada 15.04.2020 – 14.05.2020. De asemenea, ordonanța aprobată clarifică noțiunea de „pacient suspect”, dar și activitățile desfășurate de personalul implicat în activitatea de asistență medicală comunitară, astfel încât să beneficieze de stimulentul de risc și personalul din asistența medicală comunitară implicat direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea și tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19 inclusiv cei care desfășoară activități specifice de inspecție sanitară, în spațiile în care a existat cel puțin un caz confirmat cu infecție SARS-CoV-2, mai precizează sursa citată.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

7 COMENTARII

  1. De ce ar trebui medicii sa primească spor? Nu asta este menirea lui,nu asta este datoria lui de medic indiferent de situație? De ce spor? Cumva profesorii ,vânzătoarele de la supermarket, ori soferii de pe autobuzele dintransportul în comun,ori taximetriștii primesc vreun spor de covid? Ei nu sunt expuși?

  2. În cazul meu ( infectat fiind cu, covid ) nu a făcut nimic nici medicul de familie nici dsp-ul ( poliția m-a căutat acasă în a 14-a zi de carantină. Pe toată perioada de carantinare la domiciliu nu am fost sunat măcar o singură dată să mă întrebe cum mă simt. Doctorul de familie își lasă asistenții să îi facă treaba ( mă refer la adeverințe și concedii medicale ). Total nejustificat sporul. Degeaba am votat altceva la alegeri , majoritatea sunt niște incompetenți.

  3. Opriți abuzurile. Sunt medici .să-și facă datoria de angajat în sistemul medical…fără recompensei…bunicii mei au murit pe front și nimeni nu a primit recompense .nu va este rușine.medici lacomi???? Nu va saturați de bani .aveți destule.opritiva.
    .

  4. Asta este decizia guvernanților, care habar nu au ce se întâmpla in realitate.
    Dle Tătaru, sunteți mare scula prin ministerul sănătății, venit din provincie, de la firul ierbii, nu aveți nimic de spus?

  5. Păi am stat la ferestră și nici numărul doctoriței nu l-am avut. Asistenta răspundea la telefon dacă dorea și stăteai afară . Cum au fost expuși? Aveau normă pentru COVID? Pe cine au tratat ei? Dar profesorii nu trebuie să primească pentru COVID , NIMIC? Ei nu sunt expuși? Ei au primit elevii în școală.

  6. Încă o data bani primiți de pomana. Medicii de familie , răsfățații sistemului.
    In perioada de urgenta nu au făcut absolut nimic legat de pacienții diagnosticați cu covid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.