Bãrbat de 48 de ani, mort cu zile, sub privirile fratelui sãu! (FOTO)

DE NECREZUT Caz socant în comuna Zorleni, oamenii susotind cã un bãrbat, muncitor la un patron din localitate, a decedat suspect la domiciliu. Fiica bãrbatului decedat (Marian Dranga, de 48 de ani) a fost chematã la Zorleni de unchiul ei, sub pretextul cã tatãl sãu se simte foarte rãu. Fata a fost anuntatã apoi cã este mort. A sunat imediat la ambulantã, iar medicii au constatat decesul, pe care l-au considerat suspect, astfel cã a fost chematã Politia. Cum deja decedatul era spãlat, îmbrãcat si asezat pe masã, de fratele acestuia si niste vecini, cadavrul a fost ridicat de criminalisti si dus la autopsie, la Laboratorul de Medicinã Legalã din Bârlad. Spre stupefactia familiei (sotia si douã fiice), medicul legist a declarat moartea suspectã, omul având coastele rupte, fracturã deschisã la cot, contuzii interne grave, hemoragie internã si … coloana fracturatã, leziuni care ar fi putut fi produse prin cãdere de la înãltime sau accident rutier. Politia a deschis un dosar penal, fiind cercetate împrejurãrile mortii suspecte ale lui Marian Dranga, iar familia suspecteazã cã acesta a lucrat la negru la un patron din Zorleni, Vasile Lungu, care împreunã cu fratele decedatului, Gheorghe Dranga, ar fi încercat sã musamalizeze un accident de muncã, omul lucrând la negru. Patronul în cauzã neagã vehement acuzatiile. Din toatã aceastã încrengãturã, familia nu vrea decât ca Marian Dranga, tatãl a douã fete, sã aibã parte de dreptate, pentru cã, în viziunea lor, a murit cu zile, sub privirile fratelui sãu!

Despre moartea lui Marian Dranga, un bãrbat de 48 de ani, care locuia cu fratele sãu Gheorghe Dranga, în comuna Zorleni, se aud multe! Inclusiv pe e-mailul redactiei noastre am fost sesizati cã decesul acestuia este suspect. “La Zorleni un om, Dranga Marian, a murit suspect la domiciliu cu o mânã si niste coaste rupte (hemoragie internã). Era singur si l-au si îngropat. Nimeni nu stie, nimeni nu a vãzut ceva. Singur nu se putea zdrobi asa. Zvonul public este cã a suferit un accident de care vinovatii nu vor sã se stie. Politia este în ceatã, lasitatea românilor este aceeasi. Adevãrul este numai unul. Lucra neautorizat la un patron de firmã de constructii cu patru angajati, cinci lucrãri si 30 de salahori fãrã acte, fãrã echipament si norme de protectie, tinuti cu bãuturã, tigãri si bani putini. Accidentul s-a întâmplat în acest context si mortul este de vinã. Dus acasã, lãsat fãrã ajutor si nimeni nu stie nimic. Dar adevãrul este numai unul”, ne-a semnalat un cititor din Zorleni.

Filmul incredibil al unei morti suspecte

La putinã vreme, am fost contactati de familia lui Marian Dranga, mai precis de fiica acestuia, Andreea, si de mama ei, Maricica. Desi Marian si Maricica Dranga nu mai formau de opt ani o familie, ei erau despãrtiti doar în fapt, nu si în acte, ei tinând legãtura pentru cele douã fete pe care le au împreunã. Maricica a venit din Italia, unde munceste, pentru a-si înmormânta sotul. Ca si Andreea, care a venit din Anglia, unde lucreazã, pentru a-si conduce tatãl pe ultimul drum. Iatã ce ne-au relatat cele douã femei. “Pe 10 iunie, într-o vineri, seara ,în jurul orei 23.00, sora mea a fost anuntatã de cãtre unchiul nostru, Gheorghe Dranga, cã tatãlui nostru îi este foarte rãu. Sora mea stã la Bârlad, este în clasa a XII-a. Dupã zece minute, primeste un alt telefon si i-a spus cã a murit tata. Sora a anuntat pe mama mea, în Italia, iar ea i-a spus sã cheme salvarea cã nu este normal ce se întâmplã. Când a ajuns acolo sora mea, tata era mort, spãlat si îmbrãcat, pus pe masã! Cei de la Ambulantã, când au venit, au constatat cã tata era mort de câteva ore bune! Decesul tatãlui meu a fost considerat de cãtre medicii veniti suspect, pentru cã ei au vãzut ceva ce nu era în regulã: niste traumatisme! A fost anuntatã politia de cãtre medicii de pe ambulantã si au venit criminalistii. Cadavrul tatãlui nostru a fost dus la Medicina Legalã la Bârlad, unde i-a fost efectuatã necropsia. Între timp, nu i s-a spus surorii noastre absolut nimic, de ce a murit tata. Unchiul a spus cã a venit acasã, l-a gãsit în pat zãcând, a crezut cã îi este rãu, cã a bãut, iar când a vãzut cã este mort, a anuntat-o pe ea! Dar ceva nu era în regulã! El a anuntat-o pe sora mea cã îi este rãu tatei la ora 23 noaptea, iar tata era deja mort atunci, dupã cum a reiesit de la medicii de pe ambulantã, care au spus cã este mort de mai bine de sase ore înaintea anuntului fãcut la 112”, a spus Andreea Dranga, fiica celui decedat.

Cauza mortii: Soc traumatic!

La autopsie, medicul legist Sergiu Sãvinescu a depistat cã omul nu murise din cauze naturale, moartea acestuia fiind violentã. “Cauza decesului a fost socul traumatic, datorat fracturilor costale, stern epifizã distalã cubitus stângã deschisã, hematon retroperitoneal si contuzii organe interne, politraumatism posibil prin cãdere si intoxicatie etanolicã acutã”, scrie pe certificatul constatator al decesului lui Marian Dranga. Pe scurt, omul avea organele interne zdrobite, hemoragie internã, fracturã deschisã la cotul stâng, coastele si coloana fracturate! “Când am vãzut cauza mortii, am înlemnit! Medicul legist ne-a spus cã, având aceste leziuni, tata nu se mai putea misca, era paralizat! Cum de-a ajuns în pat, singurel?? Si am început sã punem întrebãri!”, a spus Andreea Dranga.

Zvonul cã omul lucra la negru si cã se ascunde un accident de muncã începe sã prindã contur!

“Tata lucra de trei ani, dupã ce a a venit din Italia, la acest patron, Vasile Lungu. Noi stim cã tata nu era angajat legal, el ne-a spus de mai multe ori. Pãrerea noastrã personalã este cã tata a suferit un accident de muncã, a fost luat de acolo si adus acasã de patron si de fratele lui tata, unchiul nostru, pus în pat si lãsat acolo, nestiind cât de grave sunt leziunile. Când au vãzut cã a murit, au început sã acopere urmele. Asta suspectãm noi, asta vorbeste si lumea. Acum asteptãm sã vedem rezultatul anchetei politiei, vom depune marti (astãzi – n.r.) o plângere la ITM Vaslui, pentru a cerceta si firma unde tata a lucrat, dacã avea sau nu angajare legalã”, a spus Andreea Dranga. “Noi ne-am pus întrebarea, ce cãuta patronul, dacã spune cã nu mai lucra el – la priveghi? Cum de-a ajuns el în pat, având asemenea leziuni? Unde le-a dobândit? Cum de atâta timp de la moartea lui nu au anuntat autoritãtile? Ce are pe constiintã fratele lui de nu ne poate privi în ochi? De ce refuzã sã vorbeascã cu noi? De ce cumnatul meu le-a spus politistilor <<Da’ legati-mã, cã si asa o sã stau 20 de ani la Vaslui>>? De ce a spus asa? Nu mai stim cui sã ne adresãm, ca sã se facã dreptate. Nu trebuia sã moarã ca un câine, poate dacã era dus la medici ar fi scãpat. Nu pentru mine, pentru fetele lui. Stiu cã îmi vând tot si tot îi caut dreptatea, nu trebuia sã moarã asa si musamalizarea acestui deces este aproape evidentã. Dacã este moarte suspectã, sã gãseascã cine este vinovatul”, a spus Maricica Dranga, sotia lui Marian.

Politia cerceteazã, patronul neagã vehement cã ar avea vreo legãturã cu moartea omului!

“La politia Bârlad este în lucru un dosar de cercetare penalã privind acest deces suspect. Pânã la finalizarea cercetãrilor nu vã putem oferi detalii din dosar. Cercetãrile se efectueazã sub coordonarea procurorului de caz de la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad”, a precizat departamentul de comunicare al IPJ Vaslui. Vasile Lungu, patronul din Zorleni, la care ar fi lucrat Marian Dranga, neagã faptul cã ar avea vreo implicare. Mai mult, el precizeazã cã Marian Dranga ar fi avut carte de muncã legalã, având si instructaj de protectia muncii fãcut, dar cu cinci zile înaintea mortii acestuia, el nu mai lucra, nemaifiind lucrãri. “El a lucrat la mine cu carte de muncã, angajat, dar în ultimul timp eu n-am mai avut de muncã. Am martori ca sã dovedesc cã el n-a fost la muncã zilele alea. Eu n-am stat dupã el sã vãd ce s-a întâmplat. Eu am avut o lucrare în Bursuci, pe care am terminat-o cu o sãptãmânã înainte de a se întâmpla acest caz. Nemaiavând de lucru, vreo cinci oameni, printre care si pe el, nu i-am mai chemat la muncã. Le-am încetat contractul de muncã. Nu stiu de ce a murit, nu sunt doctor si nici politist. Din câte am înteles, era pãlit la un cot si a avut comotie cerebralã. Dacã era angajat la mine si ar fi avut un accident, eram nebun sã nu chem salvarea? Avea instructajul de protectia a muncii fãcut, practic eu nu mai rãspundeam de el, el rãspundea singur de ce i se întâmpla. Dar nu mai lucra la mine, asa cum spune lumea prin sat”, ne-a precizat Vasile Lungu.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ