15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Bãrbat din Bãltati, mort în Austria, la o zi dupã ce plecase la muncã, la o fermã din Siebing

NECAZ… Tragedie într-o familie cu doi copii din satul Bãltati, comuna Tãtãrãni! Tatãl în vârstã de 48 de ani, Viorel Bodescu, a plecat la muncã în Austria pe 23 octombrie, iar când a ajuns acolo, peste noapte, a fost gãsit de colegii sãi mort în pat. Sotia sa, desi nu mai are niciun sprijin si e singurã, ea cu cele douã fetite, a dat în scris faptul cã vrea sã aducã trupul neînsufletit acasã, ca sã aibã copiii un mormânt unde sã aprindã o lumânare tatãlui lor. I s-a spus cã are nevoie de câteva mii de euro, pentru a-si aduce bãrbatul în tarã, dar, pe lângã faptul cã mai nimeni dintre autoritãtile locale nu o ajutã mãcar cu un sfat în privinta procedurii, dupã cum spune femeia, Ramona abia dacã are bani de pâine, nici vorbã de 4000 de euro, cât ar costa sã aducã acasã sotul mort. De aceea, si în acest caz, nãdejdea este tot la sensibilitatea celor care simt sã ajute o familie necãjitã, într-un moment atât de greu.

Ramona Bodescu, sotia bãrbatului care a murit în Austria, în localitatea Siebing, în noaptea de 23 spre 24 octombrie, spune cã nu ar putea vreodatã sã lase trupul neînsufletit abandonat în altã tarã sau sã dea semnãturã sã fie incinerat. „Mi-a spus un domn de la Ambasadã, dacã sunt de acord sã fie incinerat acolo si am dat semnãturã cã nu. Am spus cã eu vreau sã îl aduc acasã, în sat la noi. Stiu cã e vorba de bani multi, dar poate cã asa cum au fost si alti oameni necãjiti ajutati, poate vom fi si noi sprijiniti, ca sã îl aducem pe Viorel acasã. Unde se vor duce fetele mele sã aprindã o lumânare, dacã îl abandonãm acolo? Poate ne ajutã cineva, cã au mai fost cazuri care, tot asa, cum sprijinul oamenilor cu milã si suflet bun, cei decedati în altã tarã au fost adusi la casele lor”, spune Ramona.

Sotia nu stie pe la ce usi sã batã, pentru aducerea în tarã a defunctului, dar, chiar si asa, nu vrea sã-si abandoneze bãrbatul prin strãini

Viorel era singurul sprijin al familiei. Muncea sezonier în Austria de 4 ani, în agriculturã. Acum plecase la cules hrean. Era împreunã cu alti consãteni, cu care se întelegea bine. Bãrbatii ajunseserã cu totii la cazare în Austria si toti stãteau afarã, de vorbã. În seara aceea, Viorel a spus cã se duce sã se culce. Când au intrat în casã colegii lui, l-au gãsit în pat, iar, la un moment dat, când s-au uitat mai atent, au vãzut cã nu mai misca deloc. Primele informatii aratã cã a fost vorba despre un infarct, sotia sa spunând cã Viorel avea probleme cu tensiunea si lua tratament pentru asta. Femeia crede cã stresul si necazurile l-au omorât. „Nu stiu, dar de data aceasta, când a plecat, parcã a presimtit ceva. Tot drumul pânã acolo vorbeam si îmi spunea „sã mã mai suni”. Si-l sunam, vorbeam. Apoi iar îmi zicea, dar sã mã mai suni. Niciodatã nu spunea asa. Mi-a spus cã vrea sã ajungã, sã îsi facã baie si sã se culce. Si altceva nu mi-a mai spus. Acum mi-e teamã sã nu cumva sã nu reusesc sã strâng acesti bani, ca sã fie ars pe acolo, pe la crematoriu”, spune Ramona Bodescu. Femeia recunoaste cã nu se descurcã deloc nici cu demersurile fãcute si nicio autoritate nu o ajutã sã vadã ce e de fãcut, pe la ce usã sã batã, cum sã procedeze. Are însã un cont, în care sperã ca oamenii cu suflet bun sã doneze cât de putin, pentru a strânge cei 4000 de euro, necesari aducerii în tarã a bãrbatului ei decedat. Contul în euro este deschis la BRD, pe numele Bodescu Ramona Ionela, IBAN RO39BRDE380SV52615283800.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here