15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Bârlădeanul infectat cu Omicron, vaccinat cu o singură doză de Johnson&Johnson

SUPĂRAT… Bărbatul în vârstă de 59 de ani, din municipiul Bârlad, confirmat cu tulpina Omicron a coronavirusului nu a făcut vaccinul de la Pfizer. Deși, inițial, Ministerul Sănătății a precizat că bârlădeanul fusese imunizat cu schema completă, în comunicatul Institutului Național de Sănătate Publică, acesta figura vaccinat cu o singură doză. Misterul a fost deslușit imediat, bărbatul având făcut vaccinul de la Johnson&Johnson. Aflat în izolare, pacientul este foarte supărat pe autoritățile sanitare, pe care le consideră vinovate pentru situația în care se află. Acesta ar fi amenințat inclusiv Direcția de Sănătate Publică Vaslui că o va da în judecată dacă numărul său de telefon va ajunge în presă.

Confirmat oficial cu varianta Omicron a coronavirusului, bârlădeanul întors recent din Africa de Sud nu crede nici în ruptul capului că este infectat, mai ales că nu are niciun simptom al acestei boli. Bărbatul este foarte supărat pentru mediatizarea excesivă a cazului său, motiv pentru care a amenințat cu judecata pe toți cei care va informații despre el sau despre starea lui de sănătate. Pacientul, în vârstă de 59 de ani, lucrează ca inginer la o companie de automobile din Africa de Sud. După întoarcerea în țară, acesta a fost plasat în izolare la Bârlad, separat de familie, iar starea sa de sănătate este una bună. În fiecare zi este sunat de reprezentanții DSP Vaslui, care-l monitorizează. Bărbatul se plânge nu doar de insistențele presei de a vorbi cu el, ci și de de atitudinea ostilă a vecinilor, care-i transmit să nu deschidă ușa sau fereastra, ca nu cumva “virusul să iasă pe geam”. Vecinii sunt disperați că s-ar putea infecta cu această nouă tulpină, mai ales după ce au citit pe internet, că această noua mutație a virusului este atât de contagioasă, încât se ia și când se deschide ușa. Inclusiv polițiștii sunt îngroziți de această fobie. Când îl verifică, aceștia îl sună din fața blocului și îl pun să se afișeze la fereastră, nu urcă la ușa acestuia și nici nu-l lasă să deschidă geamul.

Cu ce e diferit Omicron față de varianta Delta a virusului?

Angelique Coetzee, președintele Asociației Medicale din Africa de Sud, a declarat că a început să vadă pacienți în jurul datei de 18 noiembrie prezentând “simptome neobișnuite” care diferă ușor de cele asociate cu varianta Delta, care este cea mai virulentă tulpină a virusului până în prezent și dominantă la nivel global. “De fapt, a început cu un pacient de sex masculin care are în jur de 33 de ani, mi-a spus că a fost extrem de obosit în ultimele zile și că are aceste dureri de cap” a spus ea. Pacientul cu Omicron nu a avut o durere în gât, a spus medicul, ci mai mult o senzație de zgârietură în gât, dar nu a prezentat tuse sau pierderea gustului sau a mirosului, simptome care au fost asociate cu tulpinile anterioare ale coronavirusului. Coetzee a mai spus că a testat pacientul de sex masculin pentru COVID, iar el a fost pozitiv, la fel ca familia lui, apoi a văzut mai mulți pacienți în acea zi prezentând aceleași tipuri de simptome care diferă de varianta Delta. Acest lucru a determinat-o să tragă un semnal de alarmă la Comitetul Consultativ pentru Vaccinuri din Africa de Sud, unde este membru. Observațiile inițiale ale lui Coetzee se bazează doar pe un număr foarte mic de cazuri, iar experții sunt îngrijorați de numărul mare de mutații ale omicronilor. Dovezile preliminare sugerează că tulpina are un risc crescut de reinfecție, potrivit OMS.

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

3 COMENTARII

  1. Omul sanatos incuiat in casa, asa veti ajunge… Ai virusi fara simptome, asa de periculos e virusul ca a devenit invizibil mai nou. Vecinii sunt infectati toti cu tulpina prostiei. Daca e o tulpina asa de periculoasa de ce nu l-au dus intr-un loc special, cazare, masa, ca asa fac statele cu creier care au grija de oile lor. La noi au c*cat in loc, asa se explica. Asta e viata care o veti avea, asa ca stati in staul pana va pune crotal ciobanelu hitler si pe urma va scoate la f*tut… la pascut. Deja steagul ue se decoloreaza in svastica. Bine ca a iesit Anglia din ue. Ma pis pe voi… pe ciobani nu pe oi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here