BÂRLADUL ÎN DOLIU: A murit preotul Constantin Marin, paroh la Biserica Sf. Mina de peste 30 de ani!

S-A DUS LA DUMNEZEU… O veste cutremurãtoare a zguduit ieri dupã amiazã Biserica Ortodoxã Românã. Pãrintele Constantin Marin, fost protopop de Bârlad, paroh al Biserici Sf. Mina din localitate de peste 30 de ani, s-a stins din viațã la doar 69 de ani.

Moartea pãrintelui Constantin Marin a șocat pe toatã lumea, lãsând în urmã regrete adânci în inimile familiei, ale apropiaților, dar și în sufletele celor care îi ascultau cu drag pildele și Slava cãtre Dumnezeu. Si mai sfâșietor este faptul cã preotul a murit la doar 69 de ani. Ceea ce a dus la moartea pãrintelui au fost probleme de sãnãtate, care au dus acum o sãptãmânã la producerea unui atac vascular cerebral. Din cauza stãrii sale de sãnãtate ultimele clipe de viațã și le-a trãit la Spitalul Judetean de Urgentã din Vaslui, unde a încetat din viatã ieri dupã amiazã, în jurul orelor 18.30. Vestea a cãzut ca un trãsnet peste tot clerul din judet, dar în mod special peste clerul din Bârlad. Protopopul Vasile Lãiu a fost extrem de afectat atunci când a fost sunat de la spital si a primit teribila veste.

“Sunt efectiv în stare de soc! Pãrintele Marin a fost un om al lui Dumnezeu plin de har! A dispãrut unul dintre cei mai vrednici preoti pe care i-am cunoscut de când sunt preot si protopop! A slujit la Biserica Sf. Mina peste 30 de ani, a fost protopop la Bârlad din 2007 pânã în 2009. S-a implicat masiv în ridicarea de la zero a Bisericii <<Sfintii Petru si Pavel>> din zona Polimed, zona unde este de altfel în apropiere si parohia sa, Sf. Mina. Sunt bulversat total. Dumnezeu sã-l odihneascã si transmit familiei îndoliate întreaga mea compasiune sI sincere condoleante pentru greaua pierdere suferitã”, a spus cu lacrimi în ochi protopopul de Bârlad, pr. Vasile Lãiu, în exclusivitate pentru Vremea Nouã.

Preotul Marin Constantin a slujit înainte de a fi paroh la Sf. Mina la Bârlad, în parohiile din comunele Coroiesti si Dumesti. Din 1987 a fost numit paroh la Biserica Sf. Mina din zona Gura Leului (Zona Gãrii) din Bârlad, devenind unul dintre cei mai iubiti preoti. Cald, calm, generos si cu multã bunãtate reusea sã asculte si sã ajute pe toti credinciosii care ajungeau la el cu probleme sufletesti sau materiale. A lãsat în urma sa un fiu, preot paroh la Biserica Sf. Mina, parohia 1, precum si o fatã, cãsãtoritã cu un preot din Iasi.

Corpul neînsufletit al preotului Constantin Marin va fi adus astãzi de la spitalul din Vaslui si va fi depus în Biserica <<Sf. Mina>>, unde a slujit peste 30 de ani. Înmormântarea are loc joi, 4 Iunie Episcopul Husilor, care îl pretuia sI el foarte mult pe preotul Marin Constantin.

Dumnezeu sã-l odihneascã la un loc cu îngerii si cu Sfintii Sãi!
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ