27.8 C
Vaslui
30-sept.-2022

Băsescu: Mi-aş dori un ministru de Finanţe cum a fost Remeş

- Advertisement -

„Eu am fost coleg în guvern cu Remeş şi nu l-am auzit spunând nu sunt bani, spunea hai să căutăm soluţii”, povestit preşedintele României.
„Guvernul trebuia scos dintr-o anumită inerţie. Remanierea, deşi nu a adus personalităţi cunoscute, a adus persoane care vor să se implice”, a declarat Traian Băsescu, într-o ediţie specială transmisă de TVR 1.

„Am preferat să las decizia PDL-ului. Cred că aşa e corect. E partid de guvernământ şi trebuie să îşi asume responsabilitate”, a mai declarat şeful statului la postul public.

„Cred că soluţia de a aduce numai parlamentari în guvern e o decizie bună. Crizele nu se trec cu tehnicieni, ci cu politicieni care îşi asumă reducerile salariale şi alte măsuri. Numai politicienii pot să îşi asume măsurile”, a explicat Traian Băsescu.

Preşedintele a discutat şi despre fostul ministru al Agriculturii, despre care are o părere bună: „Este problema PDL-ului că l-au remaniat. Poate trebuia mai multe explicaţii pe care fostul ministru trebuia să le dea, dar eu cred că Dumitru a fost un ministru bun”.

În ceea ce priveşte desemnarea noului ministru al Finanţelor, Traian Băsescu este încrezător, pentru că vine din zona de control, din ANAF: ” Se va ieşi din zona teoretică. Mi-aş dori să fie un ministru de Finanţe cum a fost Remeş, dar nu să ia ciubuc. Eu mi-aş dori să fie un ministru eficient. Eu am fost coleg în guvern cu Remeş şi nu l-am auzit spunând nu sunt bani, spunea hai să căutăm soluţii”.

Fostul ministru de Fiananţe din guvernul Isărescu are însă o problemă cu Traian Băsescu. El declarat toamna trecută că va da în judecată Preşedinţia, DNA şi TVR, pentru a se afla cum au ajuns la mass-media probele audio şi video din dosarul său.

Decebal Traian Remeş spunea că, la momentul difuzării în presă a probelor din dosarul său, preşedintele Traian Băsescu ar fi făcut o declaraţie publică în care a arătat că „publicul nu a văzut ce e mai apetisant în dosarul Remeş”. El a precizat că, după ce a văzut întreg materialul de urmărire penală, a constatat că declaraţia preşedintelui este nefondată, menţionând însă că procurorii anticorupţie ar putea avea şi alte probe referitoare la el.
realitatea.net

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.