31.7 C
Vaslui
03-iul.-2022

Basty de Bârlad, arestat preventiv la doar 14 ani pentru mai multe tâlhării!

AGRESIV… Puștiul, care este deosebit de agresiv, provine dintr-o familie de etnie rromă, cunoscută în Bârlad ca fiind una periculoasă și dezorganizată

TÂLHAR DE MIC… Un derbedeu de numai 14 ani, Basty de Bârlad, a băgat spaima în localnici, după ce două zile la rând a atacat cu briceagul mai mulți adolescenți pe care i-a tâlhărit ziua în amiaza mare! Puștiul, care se dovedește deosebit de agresiv, provine dintr-o familie de etnie rromă, cunoscută în Bârlad ca fiind una periculoasă și dezorganizată. În prima zi, Basty a scos briceagul în zona Gării și a deposedat de bunuri personale, prin violență, doi adolescenți. Văzând că i-a mers și poliția nu a reușit să îl prindă, minorul a prins un tupeu și mai mare, iar în următoarea zi a trecut din nou la atac. De data aceasta, alți doi adolescenți au fost tâlhăriți. Dus în fața instanței bârlădene, a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au identificat și documentat activitatea infracțională a unui tânăr, Busty Alex D., în vârstă de 14 de ani, din municipiul Bârlad, bănuit de comiterea infracțiunilor de tâlhărie și tâlhărie calificată. Acesta este cunoscut în Bârlad ca un tânăr cu devieri de comportament, care a creat multe probleme, fiind în principal axat pe furturi și tâlhării și mai puțin pe a învăța. Deși se spune că are peste 8 sau 10 tâlhării comise, ultimele două infracțiuni i-au adus acestui minor extrem de agresiv și periculos, o arestare preventivă de 30 de zile.

La numai 14 ani, amenința victimele cu briceagul!

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în data de 15 noiembrie a.c., ora 20:00, persoana bănuită de comiterea infracțiunii, împreună cu un tânăr în vârstă de 15 ani, folosindu-se de un cuțit (tip briceag), ar fi amenințat și deposedat, prin violență, doi tineri cu vârstele de 16 ani, de bunuri personale și o sumă de bani. Infracțiunea s-ar fi produs pe strada General Naumescu din municipiul Bârlad. „De asemenea, în data de 17 noiembrie a.c., ora 12:00, același tânăr în vârstă de 14 ani, fiind însoțit de trei tineri, ar fi deposedat, prin violență, doi adolescenți cu vârstele de 16, respectiv 17 ani, de bunuri personale și o sumă de bani. Infracțiunea s-ar fi produs pe strada Vasile Pârvan din municipiul Bârlad. Pejudiciul a fost recuperat în proporție de 90 %. În cursul zilei de ieri, 17 noiembrie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii bârlădeni au luat față de tânărul în vârstă de 14 de ani măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore.”, a precizat Mihaela Manoliu, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Pedepsit ca și un adult! Mandat de arestare preventivă!

Pe 18 noiembrie Busty Alex D. a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad cu propunerea luării unei măsuri preventive. Dus în fața instanței de judecată, magistrații bârlădeni au dat dovadă de fermitate și au luat în acest caz cea mai dură măsură preventivă, cea a arestării preventive pe durata a 30 de zile. Chiar dacă este vorba despre un minor de doar 14 ani, instanța a considerat că faptele acestuia sunt extrem de grave și puștiul reprezintă un pericol social concret. Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tinerilor.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here