14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

Bãtaie mare pentru postul de autopsier la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui

INTERES CRESCUT… Nu mai putin de sase concurenti s-au bãtut pentru postul de autopsier debutant, scos la concurs de SJU Vaslui la sfâsitul lunii trecute. Din cei sase, doar unul a fost declarat admis dupã proba scrisã, dupã ce a obtinut 58,3 puncte. Tot ce mai trebuie sã facã acesta este sã treacã de proba practicã, programatã pe data de 6 august, la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui.

Bãtãlia se dã de prin luna iunie, atunci când cea mai mare unitate din judet a scos pentru prima datã la concurs postul de autopsier debutant. Atunci s-au prezentat patru candidati si la fel ca si acum, doar unul a trecut de proba scrisã. Cei picati au fãcut contestatii, lãsând sã se înteleagã cã concursul ar fi fost aranjat. „Am fost patru care am candidat la acest concurs pentru postul de autopsier. Se stia dinainte cine cîstigã. Cel care a obtinut cel mai mare punctaj este apropiat de-al doctorului Moldovanu, seful Serviciului de Medicinã Legalã. Subiectele nici mãcar nu au fost sigilate, asa cum ar fi trebuit. A fost trucat concursul, nu este normal sã se întâmple asa”, a declarat unul dintre candidati, la acea vreme.

Nemultumirile au dus la reorganizarea concursului

În urma contestatiilor depuse de cei trei candidati, Institutul de Medicinã Legalã Iasi, sub coordonarea cãruia se aflã Serviciul de Medicinã Legalã Vaslui, a luat decizia ca concursul pentru postul de autopsier debutant în cadrul SJU Vaslui sã se organizeze din nou. „La Serviciul de Medicinã Legalã Vaslui este nevoie de autopsier, de aceea a fost organizat concursul. Nu este normal ca subiectele sã nu fie sigilate. În urma contestatiilor, concursul a fost anulat”, declara, în urmã cu o lunã, prof. dr. Diana Bulgaru, sefa IML Iasi.

Note catastrofale la cel mai recent concurs

Reprogramat pentru sfârsitul lunii iulie, concursul pentru postul de autopsier debutant a avut sapte concurenti pe foaia de înscriere, însã unul dintre ei a decis sã nu se mai prezinte la proba scrisã. Din cei sase rãmasi în cãrti, doar unul a obtinut un punctaj de trecere. Este vorba despre Rãzvan Constantin Nemteanu, care la proba scrisã a fost notat cu 58,3 puncte. Contracandidatii sãi au avut o prestatie jalnicã, obtinând pânã în 30 de puncte. Cea mai micã notã a fost de 9,7 puncte, acordate probabil pentru cã participantul la concurs si-a trecut corect numele pe foaia de examen. Câstigãtorul probei scrise va trebui sã se prezinte pe data de 6 august la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui, pentru a sustine proba practicã.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here