1.5 C
Vaslui
04-dec.-2022

Bãtrâna gratiatã de Bãsescu: Gicã Popescu trebuie eliberat

- Advertisement -

PRECEDENT Devenit un subiect de interes national, arestarea fostului cãpitan al nationalei, Gicã Popescu, i-a determinat pe iubitorii fotbalului românesc sã initieze o petitie online pentru gratierea fostului fotbalist. Acestui demers s-au alãturat, pe lângã figuri marcante din sport sau politicieni importanti, si Ecaterina Macarie, una dintre cele douã femei din Vetrisoaia, care în 2006 a beneficiat de gratierea presedintelui tãrii. Chiar dacã nu se pricepe la navigarea pe Internet pentru a semna petitia, pãrerea bunicutei este cât se poate de lucidã: „Eu l-as ruga pe presedintele Bãsescu sã-l gratieze pe acest om, asa cum m-a eliberat pe mine. În fiecare zi ascult stirile la televizor si cred cã Popescu nu este la fel de vinovat ca ceilalti. Sper ca presedintele sã fie mai îngãduitor si sã nu uite cã Popescu a adus multe beneficii tãrii noastre”, ne-a surprins bãtrânica.

În aceastã perioadã în care termenul de gratiere a devenit la fel de uzual precum o formã de salut, ne-am gândit sã-i facem o vizitã Ecaterinei Macarie, bãtrâna de la Vetristoaia, care în urmã cu 8 ani era subiectul numeroaselor articole din presa nationalã. De atunci, Ecaterina Macarie împreunã cu mama ei Diamanta Botezatu, care între timp a decedat, au rãmas ultimele persoane gratiate de presedintele României. La prima vedere, nimãnui nu i-ar fi trecut prin cap cã bãtrâna, o femeie simplã de la tarã, zacea în urmã cu câtiva ani în spatele gratiilor. Mare ne-a fost mirarea când am constatat cã femeia, în ciuda vârstei înaintate, era la curent cu tot ce se petrece în tarã, inclusiv cu subiectul legat de condamnarea celor opt „grei”, decizie care a zguduit din temelii fotbalul românesc si totodatã perceptia cotidianã asupra justitiei din România. Bãtrânei i-a fost mai greu sã înteleagã termenii de „petitie” si „online”, însã a înteles perfect cauza condamnãrilor din „Dosarul transferurilor”. Cu o întelepciune debordantã, pãrerea bãbutei este una cât se poate de lucidã, pãrere împãrtãsitã si de alti 15000 de semnatari ai petitiei online. „Eu sunt bãtrânã, însã dupã mintea mea cred cã Popescu ar trebui gratiat pentru cã a fost îndemnat de ceilalti sã punã mâna. Pe lângã asta, el si-a recunoscut vina de atunci de când a dat înapoi banii statului, lucru care ceilalti condamnati nu au fãcut. Orice om greseste în viatã însã nu toti trebuie sã plãteascã cu puscãria. Eu l-as ruga pe Bãsescu sã tinã cont de faptul cã Popescu a reusit sã facã cunoscutã aceastã tarã prãpãditã în întreaga lume si ar fi mare pãcat sã-si petreacã atâtia ani în închisoare”, ne-a explicat Ecaterina Macarie.

Campanie lansatã de un consilier judetean

Alexandru Curelaru, presedinte interimar al OPT al PDL Bârlad si consilier judetean sustine, vineri, într-un comunicat de presã, cã în România s-a ajuns „sã se terfeleascã simbolurile nationale”, iar justitia „sã ignore marea infractionalitate”. Curelaru a adãugat cã românii „îi sunt datori” lui Gicã Popescu pentru toate realizãrile sale sportive, motiv pentru care a initiat o petitie on-line pentru gratierea fostului fotbalist. Alexandru Curelaru a demarat de câteva zile o campanie de strângere de semnãturi pentru gratierea marelui fotbalist Gicã Popescu. „Eu consider cã oriunde te duci si pronunti numele Gicã Popescu sau Gheorghe Hagi tot mapamondul stie de ei. Sunt oameni care au fãcut cinste României pe unde au fost: Spania, Turcia, Italia, Anglia, Popescu a fost cãpitanul FC Barcelona, cel mai bun club de fotbal din Europa. Gicã Popescu este o persoanã pentru care s-a cântat imnul României de sute de ori. Chiar si Lionel Messi a avut probleme cu justitia si a plãtit daunele cãtre stat si nu s-a ajuns la condamnãri. Sunt în lume multi sportivi care nu si au plãtit impozitele la stat dar care au scãpat plãtind sumele restante si tot ce trebuia cãtre stat fãrã condamnãri. Eu cred totusi cã Gicã Popescu merita un pic de respect, mãcar un pic, dacã mai mult nu se poate.”, a precizat în comunicatul de presã consilierul Alexandru Curelaru. Cei care doresc sã semneze petitia initiatã de Alexandru Curelaru o pot face zilnic la sediul PDL Bârlad, din strada Victoriei, vis-a-vis de sediul Politiei Bârlad.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.