9.4 C
Vaslui
21-mart.-2023

Bebelușul decedat după botez a avut „o moarte violentă”, arată INML. Arhiepiscopia Sucevei contestă raportul: „Este un demers firesc”

- Advertisement -

Institutul Național de Medicină Legală Mina Minovici din București a publicat raportul referitor la motivul decesului bebelușului după botezul săvârșit la biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena”, în urmă cu doi ani, arătând că micuţul a avut parte de o moarte violentă. În replică, Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a anunțat că va contesta raportul, având în vedere că „este contradictoriu cu cel de la Suceava”. „Din coroborarea datelor de istoric medical, datelor medicale din actele medicale, cu cele ce reies din imaginile video de la momentul botezului, apreciem că moartea sugarului a fost violentă. Ea s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, în evoluția encefaloptaiei posthipoxice, consecutivă aspirării de lichid (apă) în căile respiratorii. Decesul a fost înalt condiționat de patologia acută prezentată de sugar, precum și de prematuritate”, se arată în raportul medico-legal. Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a reacţionat, joi, după publicarea raportului IML Bucureşti referitor la cauza decesului bebeluşului după botezul săvârşit la Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din cartierul Zamca, considerând că „o contestaţie a raportului este un demers firesc”, având în vedere că ”este contradictoriu cu cel de la Suceava”.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/bebelusul-decedat-dupa-botez-a-avut-o-moarte-violenta-arata-inml-arhiepiscopia-sucevei-contesta-raportul-este-un-demers-firesc-2229277

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.