22 C
Vaslui
02-iul.-2022

Biden i-a asigurat pe aliații est-europeni că nu va ajunge la niciun acord cu Rusia „pe la spatele lor”

Președintele american Joe Biden le-a promis, joi, membrilor NATO din Europa Centrală și de Est mai mult sprijin militar, pe măsură ce crește îngrijorarea cu privire la comasarea de trupe rusești la granița cu Ucraina, potrivit Reuters.

De asemenea, Biden i-a asigurat pe aliați că Washingtonul nu va ajunge la niciun acord cu Rusia „pe la spatele lor”, a declarat consilierul președintelui Lituaniei.

Președintele SUA a vorbit telefonic cu liderii țărilor NATO de la granița alianței cu Rusia, Belarus și Ucraina. Este vorba de țările care fac parte din formatul „București 9”: Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria.

„A spus că sunt posibile elemente și capacități militare suplimentare de reasigurare a securității în aceste țări”, a spus Asta Skaisgiryte, fără a denumi țările în care vor fi suplimentate forțele americane…https://www.digi24.ro/stiri/externe/biden-i-a-asigurat-pe-aliatii-est-europeni-ca-nu-va-ajunge-la-niciun-acord-cu-rusia-pe-la-spatele-lor-1765729

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here