33.1 C
Vaslui
02-iul.-2022

Bosch a descoperit că piesele sale sunt utilizate în echipamentele militare ruseşti şi a anunţat că părăseşte piaţa rusă

Compania germană Robert Bosch GmbH a anunţat că îşi închide operaţiunile în Federaţia Rusă, informează Bloomberg. Decizia a fost luată după ce Ucraina a anunţat că Rusia foloseşte piese Bosch în echipamentele sale militare.

Compania a subliniat că utilizarea pieselor de schimb Bosch în scopuri „non-civile” încalcă politica sa.

„Din cauza indiciilor că produsele Bosch ar fi putut fi utilizate în scopuri non-civile, cu încălcarea acordurilor locale, am încetat să furnizăm componente pentru camioane către Rusia şi clienţii ruşi”, a anunţat compania Bosch într-un comunicat.

Compania ar putea opri complet producţia la fabricile ruseşti, inclusiv la o fabrică de bunuri de uz casnic din Sankt Petersburg. Potrivit Der Spiegel, Ministerul german al Economiei şi Mediului a lansat o investigaţie asupra Bosch, deoarece exportul de bunuri cu dublă utilizare în Rusia a fost interzis de Uniunea Europeană în 2014, ca parte a sancţiunilor pentru anexarea Peninsulei Crimeea. Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmtro Kuleba, a declarat anterior că Bosch furnizează aceste componente armatei ruse de „ani”.

Citeste mai mult: adev.ro/r8zkew

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here