Braconierii de la Tătărăni au vânat ilegal, gospodinele au făcut bucate alese, dar polițiștii le-au stricat petrecerea!

ACȚIUNE… În preajma Crăciunului, braconierii din zona Tătărănilor au dat iama în pădure și au pus capcane, ca să prindă animalele sălbatice, numai bune de făcut bucate alese, cu carne de vânat. Numai că polițiștii au intrat pe fir și au descins în vreo 13 gospodării, de unde au ridicat capcanele folosite ilegal la prins animalele, diverse unelte, dar au ridicat și carne și preparate de prin oalele gospodinelor. Toate vor fi expertizate, spun polițiștii, în așa fel încât să se obțină dovezi ale braconajului.

„În această dimineață, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară la adrese de pe raza comunei Tătărăni, județul Vaslui. Astăzi, 23 decembrie a.c., peste 60 de polițiști, 8 luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui și 12 jandarmi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, au pus în aplicare 13 mandate de percheziție domiciliară pe raza comunei Tătărăni, județul Vaslui. Ca urmare a punerii în aplicare a mandatelor de percheziție domiciliară, au fost depistate și ridicate în vederea cercetărilor peste 60 de kilograme de carne și preparate din carne ce urmează a fi expertizate, 10 capcane neautorizate (lațuri) și mai multe obiecte folosite la înjunghierea și tranșarea animalelor sălbatice. 

Acuzați de braconaj cinegetic

„Totodată, au fost depistate și ridicate peste 20 kilograme de materiale pirotehnice din categoria F2 ce urmează a fi expertizate. În cauzele în care au fost dispuse perchezițiile domiciliare se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “braconaj cinegetic” prevăzută de art. 42 din Legea vânătorii și a protecției fondului cinegetic nr. 407/2006 și a infracțiunii de “efectuarea de orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept” prevăzută de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive”, au transmis reprezentanții IPJ Vaslui.

 
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ