spot_imgspot_img
19.5 C
Vaslui
29-sept.-2023

Brăilean trădat de GPS și rămas blocat cu mașina prin sălbăticia muntelui Ceahlău. A fost salvat de jandarmi

- Advertisement -

Sfârşitul de săptămână a fost unul plin de evenimente nedorite în masivul Ceahlău, pentru rezolvarea lor intervenind salvamontişti şi jandarmi. Un turist a fost trădat de GPS, ajungând pe coclauri, prin păduri, norocul lui fiind că a fost descoperit înainte de a se întâlni cu vreun urs.

Este vorba despre un brăilean de 24 de ani, sosit cu nişte amici în zona cătunului Baicu, pe malul Lacului de acumulare de la Bicaz, la poalele Ceahlăului. Numai că, ceea ce trebuia să fie un weekend plăcut, s-a transformat într-o aventură pe care nu o va uita, rătăcindu-se cu maşina.

„Norocul lui a fost că jandarmii montani au ajuns la el mai repede ca animalele sălbatice. Pe întuneric, autoturismul a rămas blocat pe un drum forestier aproape impracticabil, indicat de aplicaţia de navigaţie auto, într-o zonă cu semnal de telefonie foarte slab, astfel că a apelat 112“, a transmis Jandarmeria Neamţ.

La misunea de căutare au fost trimise două cadre de la Postul de Jandarmi Montan Bicaz – Izvorul Muntelui. Cunoscând zona, una în care urşii nu lipsesc, ei au ajuns la persoana care a solicitat ajutor, urmând acelaşi drum greu, parte din el cu maşina şi cale de vreo doi-trei kilometri pe jos…https://adevarul.ro/stiri-locale/piatra-neamt/brailean-tradat-de-gps-si-ramas-blocat-cu-masina-2201515.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.