23.2 C
Vaslui
18-aug.-2022

Bunicii de la Cãminul din Tutova vor primi, de 8 Martie, radiouri cadou! (FOTO)

- Advertisement -

DIN SUFLET… O bârlãdeancã inimoasã, Justina Georgiana Motas, din Bârlad, a dovedit o empatie deosebitã pentru bunicii institutionalizati în Cãminul din Tutova! Tânãra, care îsi dã doctoratul în inginerie la Universitatea <<Gheorghe Asachi>> Iasi, a fost în vizitã la ei, iar când a vãzut câtã tãcere apãsãtoare este în odãile acestora, a înteles cã acesti bunici au nevoie de un prieten care sã le vorbeascã, sã îi încânte si, neobosit, sã le povesteascã ce se mai petrece în lume. Este vorba, evident, de radio. Tânãra doctorand în inginerie a lansat un apel pentru toti cei care pot sã o ajute sã achizitioneze încã zece aparate de radio, pentru fiecare camerã a bunicilor din cãminul din Tutova. Din cele 27, s-au strâns pânã acum 18 aparate.

Justina Georgiana Motas, din Bârlad, actualmente studiind pentru doctorat în Iasi, este o activistã civicã si filantropã, care vrea sã aducã un strop de bucurie bãtrânilor institutionalizati la Centrul pentru îngrijirea persoanelor vârstnice din Tutova. Aceasta a fãcut un apel cãtre oamenii cu suflet, pentru a i se alãtura în demersul sãu, prin care doreste sã achizitioneze 27 de aparate de radio (în valoare de 70-80 de lei bucata), pentru a face o surprizã de 8 Martie bunicutilor institutionalizati la Tutova. Iatã apelul Justinei, postat pe pagina ei de sociaizare: „Cine are un bãtrân, sã-l pretuiascã, cine nu, sã-si cumpere. Este o expresie extrem de dragã mie, învãtatã în copilãrie de la bunica mea si înteleasã pe calea cea grea, dupã ce am pierdut-o. Nu intru în detalii sensibile pentru cã scopul acestei postãri este unul care trebuie sã aducã bucurie. În luna decembrie, am avut deosebita onoare sã vizitez cãminul de bãtrâni de la Tutova, Vaslui. A fost prima mea experientã într-un loc plin de bunici si bunicute care tânjesc dupã o clipã de atentie si o îmbrãtisare caldã. Nu pot exprima în cuvinte ceea ce am simtit, fiindcã ar fi prea <<trificil>> de explicat. O tornadã de emotii. Ca sã trec mai repede la scopul postãrii, vã spun cã la Tutova sunt 27 de camere unde sunt gãzduiti bunicutii. Camere unde domneste linistea. Cum ne simtim când nu auzim ora exactã, nu stim în ce zi suntem, nu auzim o melodie sau orice altã stire care poate fi importantã?! Eu m-as simti izolatã si anxietatea mea ar suferi cel mai probabil de … anxietate. Pentru cele 27 de camere, îmi doresc din tot sufletul sã putem asigura câte un aparat de radio/camerã. Un radio micut care sã umple linistea din camere cu muzicã, la un volum moderat, bineînteles. Reusim sã punem umãr la umãr si sã aducem un zâmbet bunicilor? Dacã empatizati cu acest obiectiv si credeti la fel ca si mine, cã un aparat de radio poate aduce bucurie, va rog sã îmi scrieti si, eventual, sã ne unim fortele ca sã îmbrãtisãm provocarea. Multumesc din suflet pentru ca ati citit, stiu cât de pretios este TIMPUL”, a precizat în postarea ei drd. Justina Georgiana Motas.

Vremea Nouã doneazã bani pentru douã radiouri

AJUTOR…Deoarece sunt achizitionate deja 18 aparate de radio, mai sunt necesare încã zece. Redactia Bârlad a cotidianului nostru a donat douã asemenea aparate. Cine doreste sã ajute, o poate contacta pe Justina Georgiana pe pagina ei de facebook sau poate trimite un email la office@vrn.ro, cu mentiunea „Vreau sã ajut”, lãsând un numãr de telefon pentru a fi contactati de reporterii nostri. Vã multumim în numele bunicutilor de la Tutova!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.