Buzatu afectat de starea managerului SJU Vaslui, Ana Rinder, desi nu crede în Covid

GRAV… Dupã ce a propagat în spatiul public mai multe mesaje referitoare la inutilitatea purtãrii mãstilor de protectie, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu, a pãrut ieri extrem de afectat de cele întâmplate sefei de la SJU Vaslui. Lacrimi inutile si regrete prea târzii. Poate dacã lua în serios virusul atunci când oameni apropiati lui picau rãpusi de COVID-19 si nu mai îndemna la nesupunere fatã de minimele mãsuri de protectie, nu se mai ajungea aici. Poate dacã investea banii publici ai judetului în spitalele din judet si nu în cele din Republica Moldova, vasluienii s-ar fi adresat cu mai multã încredere unitãtii sanitare din Bârlad si nu ar fi stat în case pânã în ultimul ceas. Vasluiul riscã sã devinã noua Suceava a României si asta din cauza iresponsabilitãtii celor din fruntea judetului, care pe perioada pandemiei au transmis populatiei mesaje total nepotrivite. Managera Spitalului Judetean de Urgentã (SJU) Vaslui, Ana Rinder, a fost transferatã, marti, cu un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne, la Institutul National de Boli Infectioase “Prof. Dr. Matei Bals” din Bucuresti, confirmatã pozitiv cu COVID-19.

Nimeni nu se astepta ca managerul Spitalului Judetean de Urgentã Vaslui sã ajungã în situatia de a fi transferat cu elicopterul în Bucuresti pentru a primi îngrijiri medicale de urgentã. Ana Rinder s-a pricopsit cu acest nenorocit de virus dupã ce fiul ei a fãcut parte din grupul celor peste 30 de adolescenti care au fost pe litoral, la Costinesti, la finalul lunii iulie, desi între ei era o fatã confirmatã cu COVID-19. În momentul când a aflat cã în grup este o persoanã pozitivã, Ana Rinder s-a urcat în masinã si s-a deplasat în statiunea respectivã pentru a-si lua fiul si a-l readuce la Vaslui. Dupã ce au ajuns acasã, cei doi au intrat în izolare, unde, timp de 12 zile, niciunul nu a avut vreun semn de boalã. Marti seara, managerul SJU Vaslui si-a înstiintat prietenii cã în continuare se simte bine, doar cã si-a pierdut gustul si mirosul, douã simptome specifice COVID-19. Chiar si asa, a refuzat sã sune dupã ajutor. Miercuri dimineata, aceasta a fost gãsitã în stare de inconstientã, de fiul ei, în baia apartamentului. Transferatã de urgentã la spitalul pe care îl conduce de ani de zile, Ana Rinder a fost stabilizatã, apoi transferatã cu un elicopter MAI la Institutul “Matei Bals” din Capitalã.

“O asteptãm sã revinã printre noi în cea mai bunã formã”

Vizibil afectat de cazul managerei Ana Rinder, presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, a declarat cã o asteaptã pe aceasta sã revinã la conducerea spitalului. “Stiu cã s-a simtit foarte rãu de dimineatã, motiv pentru care a fost adusã la Unitatea Primiri Urgente. Sper ca odatã testele fãcute, sã fie transmise toate informatiile necesare pentru a i se putea asigura o îngrijire corespunzãtoare unei persoane tinere, care si-a dedicat întreaga activitate Spitalului Judetean de Urgentã. Noi am luat mãsura ca conducerea interimarã sã beneficieze de tot sprijinul nostru si încercãm prin orice cale, sã mãrim capacitatea noastrã de testare si sã transmitem un mesaj încurajator tuturor celor care se adreseazã Spitalului Judetean de Urgentã. Doamnei manager îi dorim multã sãnãtate, sperãm într-o evolutie a bolii în asa fel încât ea sã revinã printre noi în cea mai bunã formã” a declarat presedintele Consiliului Judetean Vaslui. În ultimele sãptãmâni, din ce în ce mai multi oameni apropiati ai lui Dumitru Buzatu au fost infectati cu coronavirus. Primul si cel mai grav exemplu este cel al lui Cezar Aftimescu, consilierul personal al presedintelui CJ, care a si decedat din cauza COVID-19 la o clinicã din Iasi. Ioan Ciomaga, directorul general al societãtii Viacons, si fostul prefect al judetului Vaslui, au fost si ei confirmati pozitiv. Poate dacã întâiul conducãtor al judetului ar fi luat mai în serios acest virus si nu ar mai fi transmis mesaje iresponsabile, spitalul din Bârlad n-ar mai fi ocupat în totalitate, iar elicopterele MAI n-ar mai fi transportat pacienti în stare gravã la Bucuresti.
NICIUN COMENTARIU