Buzatu tine sedinte de CJ tot cu vechii consilieri, fiindcã nu-l vrea pe Dan Marian partener

SUSPANS… Premierã în administratia vasluianã. Dumitru Buzatu, presedintele Consiliului Judetean Vaslui, îi convoacã în sedintã pe vechii consilieri, chiar dacã vasluienii au ales, pe 27 septembrie, alt Consiliu Județean. Sedinta va avea loc pe 8 octombrie, în sala Stefan cel Mare a Palatului administrativ, iar proiectele de pe ordinea de zi nu sunt întâmplãtoare, cãci vizeazã câteva sinecuri pentru membrii de partid si promisiuni electorale. De ce îi convoacã Dumitru Buzatu pe vechii consilieri, când ar putea astepta validarea celor alesi recent? Pentru cã în varianta de pânã acum, PSD are majoritate, iar în cea nouã nu mai e atât de sigurã si stabilã. Potrivit unor informatii, Dumitru Buzatu nu se grãbeste sã facã aliantã cu ALDE si asteaptã alegerile parlamentare. Dacã partidul lui Tãriceanu nu va trece de pragul electoral, asa cum s-a întâmplat la alegerile locale în Bucuresti si în majoritatea judetelor din tarã, se va desfiinta si, cel mai probabil, consilierii si primarii se vor împãrti ca în cazul partidului lui Diaconescu. Acest lucru ar conduce automat la pierderea majoritãtii în Consiliul Judetean Vaslui, care stã agãtatã în 3 mandate. O altã nemultumire a presedintelui CJ o reprezintã faptul cã o aliantã cu ALDE si Pro România l-ar determina sã cedeze un post de vicepresedinte lui Dan Marian si un altul lui Emil Dorin, variantã deloc agreatã de PSD-isti.

În urma alegerilor locale de pe 27 septembrie, vasluienii au decis ca în componenta Consiliului Judetean sã existe urmãtoarea configuratie politicã: 14 consilieri PSD, 12 de la PNL, 3 de la USR-PLUS, 3 de la ALDE si 2 consilieri de la Pro România. Sedinta de învestire a noilor consilieri în cadrul cãreia acestia vor depune jurãmântul ar trebui sã aibã loc pânã pe 20 octombrie. În urmãtoarea sedintã de dupã învestire, care se poate convoca pânã la sfârsitul lunii, ar trebui sã se aleagã vicepresedintii, însã PSD-isii nu se grãbesc. Potrivit unor surse, acestia nu sunt hotãrâti dacã e o variantã bunã sã facã aliantã cu ALDE, astfel cã iau în plan amânarea stabilirii vicepresedintilor pânã dupã alegerile parlamentare, când ar putea sti dacã partidul lui Tãriceanu este stabil sau intrã în disolutie. Nu ar fi pentru prima datã când PSD amânã alegerea vicepresedintilor, dacã ne aducem aminte cã, în urmã cu patru ani, Vasile Mariciuc a fost ales cel de-al doilea vicepresdinte la sase luni de la alegeri.

Iatã ce proiecte si sinecurile de partid pe care Buzatu vrea sã le adopte cu ajutorul vechilor consilieri judeteni

Pe ordinea de zi a sedintei de joi, 8 octombrie, se aflã sapte proiecte de hotãrâre. Printre acestea se numãrã proiectul de hotãrâre privind aprobarea Notei conceptuale si a Temei de proiectare pentru obiectivul de investitie „Centrul de Asistentã Medico – Socialã Ghermãnesti”, acolo unde, potrivit unor surse, Dumitru Buzatu îl vrea sef pe Gelu Pecheanu, fostul primar al comunei Drânceni. “În vederea realizãrii obiectivului de investitii „Centrul de Asistentã Medico – Socialã Ghermãnesti”, prin acest proiect de hotãrâre se trece la urmãtoarea etapã -elaborarea si însusirea notei conceptuale si a temei de proiectare, conform prevederilor H.G. nr. 907/2016 privind etapele de elaborare si continutul-cadru al documentatiilor tehnico -economice aferente obiectivelor/proiectelor de investitii finantate din fonduri publice, cu modificãrile si completãrile ulterioare”, se aratã în proiectul de hotãrâre. Un alt proiect constã în aprobarea Notei conceptuale si a Temei de proiectare pentru obiectivul de investitii “Sens giratoriu DJ 248”, care vizeazã «construirea unei intersectii cu sens giratoriu ce va asigura cresterea sigurantei traficului rutier în parcurgerea intersectiei atât pe timp de zi cât si pe timp de noapte, fluidizarea circulatiei pentru toate categoriile de vehicule, precum si parcurgerea într-un timp mai scurt a intersectiei». Este sensul giratoriu de care întreba Emil Dorin în dezbaterea din campanie când îi ridica mingi la fileu lui Buzatu.

Buzatu are nevoie mare de 2 referenti cu studii medii, desi în cabinetul lui mai lucreazã 3 consilieri cu studii superioare

Un alt proiect de hotãrâre ce se remarcã în mod deosebit este cel de mutare a douã posturi din cadrul Directiei Tehnice si a Directiei Dezvoltare Cooperare si transformare a altor douã posturi din cadrul cabinetului presedintelui. Sunt posturi de consilier, nivel studii superioare, pe care presedintele Dumitru Buzatu le vrea transformate în referent – nivel studii medii. De ce este nevoie de aceastã modificare, când oricine si-ar dori oameni cu studii superioare? Referatul de aprobarea a proiectului ar trebui sã explice acest lucru, însã nu o face, limitându-se, astfel, la urmãtoarea frazã: “O altã modificare a statului de functii al personalului din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Vaslui constã în transformarea a douã posturi în regim contractual existente, vacante în cabinetul presedintelui de consilier – nivel studii superioare – în referent – nivel studii medii”. În absenta unei expuneri de motive, ne putem gândi cã transformarea posturilor trãdeazã intentia de a angaja anumite persoane fãrã studii superioare. În momentul de fatã, în cabinetul presedintelui sunt angajate trei persoane, însã probabil cã e atât de multã muncã, încât acestia nu fac fatã si mai au nevoie de douã ajutoare cu studii medii. Cine stie pentru cine se pregãtesc cele douã sinecuri. Nu este exclus ca în zilele urmãtoare ordinea de zi sã fie suplimentatã cu alte proiecte de hotãrâre care sã vizeze decizii cu “dedicatie”, asa cum s-a întâmplat la ultimele sedinte de CJ, când au fost alocate diverse sume de bani, din fondul de rezervã, comunelor cu primari PSD.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ