spot_img
20.6 C
Vaslui
25-iul.-2024
spot_img

Buzduganii au fãcut iar bâlci cu politia!

- Advertisement -

IURES… Se tin scai scandalurile de membrii cunoscutei familii Buzdugan de la Husi, cei care fac… bâlci oriunde se duc! Sâmbãtã seara, în timp ce un mijloc de transport care le apartinea cãra un utilaj de distractii în marginea orasului unde va avea loc bâlciul traditional de la Husi, de pe 14 septembrie, Politia l-a oprit pe sofer si i-a cerut actele. Nu micã le-a fost mirarea oamenilor legii, când au vãzut cã „buzduganii” nu aveau nici de unele în regulã si nici mãcar asigurare la vehicul nu detineau. Desi s-a fãcut un mare tãrãboi la fata locului, „buzduganii” clamându-si nemultumirea, politistii nu s-au arãtat deloc intimidati, astfel cã le-au luat pe loc plãcutele de înmatriculare la cap tractor si, respectiv, remorca atasatã.

Husenii vor avea si anul acesta, pe 14 septembrie, traditionalul bâlci, ce se va tine într-un perimetru aflat în marginea municipiului, la iesirea din oras, spre vama Albita. Amfitrionii nu puteau fi altii decât membrii familiei Buzdugan, cei care detin utilajele de distractie. Acestia îsi pun mare nãdejde în evenimentul de la Husi, dupã ce de la Bârlad au fost aproape fugãriti de concurenta localã din bâlciul de Sfânta Marie Mare, iar la Vaslui, amatorii de astfel de distractie au fost destul de putini, iar autoritãtile locale au fost aspru criticate cã au permit desfãșurarea unui asemenea eveniment, fie si într-un loc închiriat în municipiul Vaslui. Asa cã, acasã, la Husi, „buzduganii” erau convinsi cã totul va merge ca pe roate si vor avea un bâlci profitabil si linistit.

Politistii au ridicat pe loc plãcutele de înmatriculare de la vehiculul „buzduganilor”

Numai cã nici bine nu au apucat sã îsi aseze utilajele la locul stabilit de Primãrie, cã asearã, pe când transportau masinãriile de distractii, un mijloc de transport al familiei Buzdugan a fost oprit pe Calea Basarabiei, prin zona Petrom, spun unii, pentru o verificare de rutinã. Vehiculul – un cap tractor si o remorcã, erau conduse de un bãrbat de 32 de ani, cu domiciliul în Bârlad, care avea mai multe nereguli. Politistii i-au dat o amendã de 1000 de lei, pentru trei abateri contraventionale, iar pentru faptul cã vehiculul nici mãcar asigurare valabilã nu avea, poltistii rutieri i-au ridicat plãcutele de înmatriculare pe loc. Martorii oculari spun cã „buzduganii” au început un mare tãrãboi, cãci considerau cã sunt „persecutati” de oamenii legii. „Sã stiti cã este multã invidie si multã dusmãnie fatã de cei din familia Buzdugan. Cum se face cã Politia opreste doar pe familia Buzdugan, controalele sunt doar la ei, dar altii nu sunt vãzuti deloc? Nu vi se pare cã e o treabã prea organizatã? Cu bâlciul nu e muncã usoarã, e o muncã enormã. Ei asta fac din tatã în fiu si îsi câstigã pâinea cinstit. Nu furã, nu dau în cap. Îi cunoaste toatã lumea si de multe ori sunt chemati la bâlciuri de organizatori, de primari. E o discriminare tot ceea ce se întâmplã, cu atâtea controale la familia Buzdugan, iar la altii niciodatã”, au spus, revoltati, apropiatii familiei Buzdugan. Altii însã, din contrã, le-au criticat adesea modul în care îsi fac afacerile. Au fost acuzati chiar de primarul Ioan Ciupilan, de pildã, cã furau curent de la reteaua publicã, ca sã îsi tinã bâlciul „în prizã”, fiind reclamati de edil la Politie cu aceastã problemã. Cum s-o mai fi finalizat dosarul, nu se stie, cert este însã cã, în prezent, traditia merge înainte si anul acesta, pe 14 septembrie, iar se anuntã veselie zgomotoasã, comert ambulant, mici pe grãtar, vatã de zahãr si masinele cât cuprinde la bâlciul anual. În ceea ce priveste incidentul de sâmbãtã seara de la Husi, reprezentantii IPJ Vaslui au confirmat cele întâmplate si au fãcut urmãtoarea precizare: „Sanctiunile s-au acordat la regimul rutier. Au fost date trei sanctiuni, care au însumat 1000 lei, contravaloarea amenzii. Au fost retinute plãcutele de înmatriculare, pentru cã nu au putut sã prezinte dovada asigurãrii vehiculului. Este vorba despre un ansamblu cap tractor si remorcã. Conducãtorul auto era un bãrbat de 32 de ani, din Bârlad. Plãcutele de înmatriculare le vor putea lua în momentul în care vor îndeplini toate conditiile prevãzute de lege”, au precizat reprezentantii IPJ Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

10 COMENTARII

 1. Abia astept vad ce va fi anul acesta la balci. Anul trecut am cheltuit putin peste 1200 lei cu familia si am inteles ca anul acesta va fi putin diferit din punct de vedere al organizarii conform ecomunicate.ro. Sa speram ca nu vor fi evenimente neplacute ca anul trecut.

 2. Ma e.o.problema.la Vaslui ,toti comercianti din cele doua piete de ce nu dau bonuri de casa ,asta nu e evaziune ,daca nu le convine sa plece ,sa inchida si la revedere. Anafule si ceilalti de ce nu va faceti datoria.Rusine voua.

  • Statul impozitează muncă, după ce fixează un salariu minim pe economie care este o mizerie de 3 000 de lei brut pe luna tot statul vine și îl impozitează cu 45 % ,iar pe această etnie nu a obligat o niciodată sa plătescă taxe impozite rovigneta itp RCA sa aibă buletin etc etc

 3. „Buzduganii” iar nu au dat bonuri si bilete, deci…..lipsa contributii la stat. Cand le-am cerut bon sau bilet, ni s-a spus ca daca vrem sa ne tragem, doar asa…., daca nu, sa plecam. Si am plecat.
  Cred ca solutia ar fi ca la noi la Vaslui sa se faca un parc tematic, cum e la Disneyland, cu toate distractiile aferente. Sa fie amplasat permanent, sa vina lumea la Vaslui si sa se dezvolte regiunea.

  • Parca si vad atractiile parcului tematic: „aruncatul furcii dupa vecini”, „cat de beat poti fi?”, „Somer dar fudul” „fugaritul nevestii cu toporul”, „Cine e mai tartan :valenarul sau muntenarul?”…si lista poate continua…..

  • Piețele, oboarele, bâlciuri etc etc sunt focare de infecții, evaziune fiscală munca la negru tot felul de infractori umbla pe aici . Corect ar fi sa fi făcut un parc după modelul de la Durău . Autoritățile statului dorm . Am întrebat la bâlciul asta dacă pot plăti cu cardul we se uitau aia parca ii înjurasem.

 4. S au deșteptat cetățenii Vaslui și nu au mai mers la bâlci. Ce atâta circ în curând aceste târguri vor dispărea. Sunt focare de infecții de evaziune fiscală și muncă la negru, autoritățile statului sunt nepăsătoare. La fel și la Huși poate oamenii vot sta acasă și nu maj arunca cu banii pe prostiile din bâlci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.