10.1 C
Vaslui
02-apr.-2023

Cadou de 8 Martie pentru Bârlad! Se închid din nou restaurantele, teatrele și cinematografele! (FACSIMIL)

- Advertisement -

GHINION… Bârlădencele au primit astăzi o veste proastă! Orașul are o incidență a cazurilor de Covid 19 de peste 3 la mie (%o), iar conform tuturor deciziilor luate la nivel guvernamental, asta înseamnă’ scenariul „roșu”. În cele trei localități aflate în acest scenariu roșu, și anume Bârlad și comunele Tutova și Pogonești, se închid restaurantele, cafenelele, teatrul, cinematografele și școlile.

Ca urmare a creșterii nivelului de incindeță, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a decis interzicerea pentru o perioadă de două săptămâni începând cu 6 martie și până la 19 martie, a accesului în interiorul restaurantelor și cafenelelor din Bîrlad și în comunele Tutova și Pogonești. Cea mai mare rată de infectare înregistrată în ultimele 2 săptămâni, de 4,12%o cazuri la mia de locuitori, s-a înregistrat la Pogonești și la Tutova (3,32%o) în vreme ce municipiul Bârlad are o rată de 3,18%o.

Așadar, se amână lansarea filmului BERLINER, care era anunțat la Cinematograful Victoria pe 6 martie, orele 16.00, spectacolele de teatru anunțate sâmbătă, pe 6 martie, la Teatrul „V.I.Popa”. Despre sărbătorirea zilei de 8 martie planificată la restaurantele din Bârlad și popasurile din comunele Tutova și Pogonești, nici nu poate fi vorba! Mai mult, toate școlile gimnaziale, liceele și grădinițele din Bârlad, Tutova și Pogonești se vor închide de luni, 8 martie, până la 19 martie, când este dată publicității rata de incidență a cazurilor de Covid 19. Dacă aceasta nu scade sub 3%o, se vor menține restricțiile conform scenariului roșu.

Iată ce prevede HOTĂRÂREA nr. 17 privind adoptarea măsurilor de protejare a populației împotriva răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul județului Vaslui, privind restricțiile pentru cele trei localități aflate în scenariul roșu:

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui întrunit în ședință extraordinară din data de 05.03.2021

ART. 3 Pentru localitățile din județul Vaslui, prevăzute în anexa nr. 3 la prezenta hotărâre, în care rata incidenței cumulative a COVID-19, în ultimele 14 zile, este mai mare de 3%0 de locuitori, începând cu data de 06 martie 2021, ora 00:00 și până la data de 19 martie 2021, ora 24:00, se instituie următoarele măsuri:

Interzicerea organizării și desfășurării activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, conform art. 1 pct. 7 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr. 35/2021

Interzicerea organizării și desfășurării spectacolelor de tipul drive-in și organizării și desfășurării în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale, conform art. 1 pct. 8 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr.35/2021

Interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective, conform art. 6 pct. 1 și 4 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr.35/2021.

Interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent, conform art. 6 pct. 3 din Anexa nr. 3 la Hotărârea de Guvern nr.35/2021.

Desfășurarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități. Se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare.

Școlile se închid și în Bârlad, la Tutova și Pogonești ele fiind deja în scenariu roșu din luna februarie

Având în vedere incidențele mari, de peste 3%o (Bârlad și Tutova) și de 4,12%o la Pogonești, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vaslui a emis Hotărârea nr. 18 privind schimbarea scenariilor de funcționare a unităților de învățământ din 16 unități administrativ teritoriale, începând cu data de 08.03.2021, care prevede aprobarea schimbarea scenariilor de funcționare a unităților școlare din 16 unități administrativ teritoriale, începând cu data de 08.03.2021, conform anexei la prezenta hotărâre. La Bârlad se închid toate liceele, școlile gimnaziale și grădinișele – mai precis 28 de instituții școlare, unde elevii vor trece iar pe învățământul online.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

1 COMENTARIU

  1. Pai da. Ca Barladul are spital COVID. Atatea cazuri in spital se rasfrange asupra barladenilor. Domnilor, de ce nu s-a realizat la Vaslui, capitala de judet, cea mai cea, acest spital COVID?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.