Câinii fără stăpân au pus stăpânire pe Vama Albița, apeluri la 112 după ce patrupedele au mușcat mai multe persoane

De câteva luni, persoanele care trec Vama Albița sunt terorizate de câinii fără stăpân din zonă, multe dintre ele ajungând să fie mușcate de patrupede

GRAV… Mai multe haite de câini fără stăpân terorizează, de câteva luni, pe cei care trec prin Vama Albița. Incidentele cu patrupedele au fost sesizate și la 112, însă până acum nu s-a găsit nicio soluție pentru prinderea lor. Primarul comunei Drânceni spune că a inițiat discuții cu o firmă de ecarisaj, costurile pentru capturarea celor aproximativ 50 de câini ridicându-se la aproape 100.000 de lei. Problema a fost ridicată, joi, și în ședința de Colegiu Prefectural, Marcel Lăudatu dând asigurări că se vor căuta soluții pentru rezolvarea ei.

Mai multe persoane care au trecut Vama Albița au fost nevoite să apeleze numărul unic de urgență după ce patrupedele le-au mușcat. În zona respectivă își fac veacul în jur de 50 de câini, care devin foarte agresivi atunci când oamenii coboară din mașini. Problema este cunoscută atât de conducerea vămii, care a adus subiectul în discuție, joi, la ședința Colegiului Prefectural, cât și de Primăria Drânceni, care încearcă să ajungă la un acord cu o firmă de ecarisaj, pentru prinderea animalelor. “Serviciul de ecarisaj ne-a transmis că prinderea câinilor și mutarea lor de acolo costă undeva în jurul a 100.000 de lei. Se estimează un cost de 2.000 per câine, în acești bani fiind inclusă nu doar capturarea ci și cazarea timp de două săptămâni într-un padoc. După acele două săptămâni, dacă nimeni nu va revendica acel câine, probabil va fi eutanasiat. Suma necesară pentru a această operațiune este mare, mai ales că noi până la ora asta nu avem aprobat bugetul. Căutăm soluții și la Prefectură și la Consiliul Județean pentru că nu e normal să aibă loc astfel de incidente în vamă” ne-a declarat Mihai Murărașu, primarul comunei Drânceni.
3 COMENTARII

  1. Domn primar eu și familia mea v-am votat cu drag dar să ai grijă de Mihaela pleșu. Că te vorbestiii di rău tot satul e o fimie perversă numai cu vrajba umbla tot satul și cu iscoada..nu am cuvinte ce urat vă vorbește,e un lingusatoare numai după interes ,așa făcea și cu picheanu,îl mușcă și ea și idiomul de bărbați au pe la spate e omul miliției cand era paznic la primărie totul mia batut copilul până a leșinat.. feretiva de oamenii ăștia.. mihaela asta ce program face că la 9 pleaca acasa și m-ai vine o oră după amiază și eu muncesc la croitorie de dimineata și pîine noapte.

  2. Sa faca ceva primarul asta nu sa FRECE PU….A TOATA ZIUA,MAI MULT STA LA FIRMA LUI DE VANZARI MATERALEE DE C9STRUCTII DECAT LLA PRIMAREI
    .

LĂSAȚI UN MESAJ