spot_imgspot_img
11.9 C
Vaslui
29-mart.-2024

„Cămila agriculturii”, o plantă rezistentă la secetă specifică Africii, tot mai mult cultivată în zona centrală a Moldovei

- Advertisement -

Sorgul îşi face loc printre culturile judeţului Iaşi. Un fermier cultivă planta ce provine din Africa şi este rezistentă la secetă.

„Cămila agriculturii”, o plantă rezistentă la secetă specifică Africii, tot mai mult cultivată în zona centrală a Moldovei. Este vorba despre sorg.  Studii recente au demonstrat că sorgul poate fi un bun înlocuitor al porumbului în cadrul reţetelor furajere. Specialiştii cred că, din cauza schimbărilor climatice, culturile de sorg vor fi din ce în ce mai des întâlnite.    Sorgul este foarte rezistent la secetă, acesta este principalul motiv pentru care ieşeanul Marian Topală a decis să experimenteze, pe unul dintre loturile pe care le deţine, această cultură. Plantele s-au dezvoltat foarte bine, iar la sfârşitul lunii octombrie ieşeanul va recolta o cantitate însemnată de seminţe. Fermierul din comuna Bălţaţi, jud. Iaşi, a decis să cultive soiul şi anul viitor, pe o suprafaţa mult mai mare.    „I se mai spune şi cămila agriculturii, deoarece face faţă foarte bine la perioadele de secetă. Nu suferă atât de mult cum suferă porumbul, de exemplu. Proteina din seminţele de sorg este mult mai mare decât cea de la porumb”, a spus pentru TVR Iaşi Marian Topală, fermier.

Citeste mai mult: adev.ro/qzg9zo

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.