10.7 C
Vaslui
09-dec.-2022

“Camionul politic” de la Pădureni, etapele unui scandal anunțat!

- Advertisement -
Eugen Toderașcu

PING-PONG… Scandalul “camionului politic” de la Pădureni s-a reaprins! Dacă în urmă cu câteva luni, Eugen Toderașcu, proprietarul unui vehicul de mare tonaj, reclama supărat că reprezentanții Primăriei i-au luat vehiculul din centrul satului, unde-l lăsase, înainte de a pleca la muncă, peste hotare, ducându-l în alt loc, fără acordul său, omul se plânge iar că a intrat în scandal cu Primăria Pădureni. De vină este, evident, același…camion. Toderașcu s-a întors acum în țară și iar și-a parcat vehiculul în centrul satului, taman acolo unde primarul Temistocle Diaconu nu îl tolerează sub nicio formă. Polițiștii din comună l-au somat să-și iar vehiculul din drum, căci încurcă circulația, însă omul nici nu vrea să audă. “Acum l-am adus la Huși, ca era ceva de lucru la el, dar diseară iar îl duc înapoi, tot acolo. E loc public, iar eu plătesc taxe și impozite la Pădureni”, spune, îndârjit, bărbatul.

S-a reluat balamucul “camionului politic” de la Pădureni. Proprietarul vehiculului, Eugen Toderașcu, continuă să își parcheze mașina fix în centrul satului, pe marginea asfaltului din proximitatea școlii locale, însă primarul Temistocle Diaconu nu vrea să accepte una ca asta. Data trecută, primarul Diaconu a declarat că cetățeanul Toderașcu nu vrea decât să facă șicane politice, folosindu-se de camionul pe care îl “abandonează” în locuri nepermise, unde știe sigur că va stârni zâzanie. Toderașcu, la rândul său, susține că este un contribuabil serios de taxe și impozite locale la Primăria Pădureni, iar faptul că își parchează camionul pe domeniul public, nu ar trebui să fie motiv de scandal. “Eu plătesc taxe și impozite și nu am dreptul să parchez camionul? Nu l-am lăsat de izbeliște, nu l-am lăsat să încurce traficul, așa că eu nu înțeleg ce are primarul Diaconu cu camionul meu? Data trecută mi l-au luat, l-au dus în alt loc, fără acordul meu. Acum, că am venit acasă și am pus din nou camionul în centru, iar mă amenință și primarul a pus polițiștii pe mine. Am fost amendat cu 1.100 de lei, pentru faptul că nu purtam centură și că nu am prezentat permisul. Dar e fals. Eu nu aveam buletinul, care e la schimbat, în rest, le-am dat domnilor polițiști toate actele. Voi contesta amenda. Ei au fost puși de domnul primar. Domnul primar face totul politic. Eu nu fac politică, nu îmi place niciun partid. Dar de hoți m-am săturat”, a spus, supărat, Eugen Toderașcu.

Joaca cu camionul: Toderașcu îl parchează, Primăria îl somează!

Oricum, deja situația a căpătat accente comice: Toderașcu își duce camionul în centrul satului, iar Primăria se străduie să-l dea de-acolo. Totul devine un fel de… ping-pong, care nu se știe când se va sfârși. “Eu duc diseară camionul tot acolo, să știți. Să știe și primarul. O să-l duc mereu, că nu e domeniul lui, e domeniul public. Pentru ca eu să nu parchez în același loc, au adus o mașină care spală perne. Deci, niște persoane care spală perne pot să stea acolo, iar eu, cetățean al comunei, nu am dreptul ?”, a întrebat, agasat, Eugen Toderașcu. Răspunsul, cel puțin din punctul de vedere al cunoscătorilor legii, ar fi că… nu prea. “Nu se poate parca oriunde și oricum, stânjenind în acest fel pietonii sau circulația rutieră, mai ales că este vorba în acest caz despre un vehicul de mare tonaj, precum și de o perioadă de timp nedeterminată. Administratorul drumului (în speță Primăria Pădureni, n.r.) are voie să ia măsuri pentru fluidizarea traficului sau pentru înlăturarea vehiculelor care stânjenesc, atunci când sunt parcate total sau parțial pe trotuar”, a precizat avocatul Radu Bobârnat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.