Campioana Vasluiului, dezavantajatã de noul sistem de promovare

Fotbalul mic

NEMULTUMIRE… Vestea schimbãrii sistemului de promovare în Liga 3 nu a fost bine primitã de liderul Ligii 4, Sporting Juniorul Vaslui. Campioana Vasluiului ar fi trebuit sã se lupte cu campioana Bacãului pentru un loc în Liga 3, iar acum e obligatã sã dispute un baraj în trei.

Baraj în trei pentru desemnarea promovatelor din Liga 4 în Liga 3. Dezavantajatã de deciziile federatiei este si viitoarea campioanã a Ligii 4 Vaslui. Antrenorul echipei Sporting Juniorul Vaslui, echipã aflatã pe primul loc în “judeteanã”, spune cã echipele din Liga 4 sunt dezavantajate de noul sistem de desfãsurare al barajului. “Echipele din Liga 4 sunt clar dezavantajate de noile reguli pentru desemnarea echipelor care promoveazã în Liga 3. Una e sã joci împotriva unui singur adversar si alta e sã întâlnesti douã echipe. La Liga 3 s-a oprit campionatul, iar echipe precum CSM Pascani, cu zero puncte, vor juca si anul viitor în Liga 3, în timp ce campioanele judetene trebuie sã încheie sezonul pe teren si sã joace baraj în trei. Problema e cã vom ajunge la baraj fãrã a disputa nici mãcar un meci amical, fãrã meciuri în picioare.”, a declarat Cornel Cracea. Antrenorul liderului a vorbit si despre situatia jucãtorilor sãi, care continuã pregãtirea acasã. “Jucãtorii se chinuie singuri, fac alergãri, dar respectã si un program de pregãtire de acasã recomandat de un preparator fizic. Cei din alte localitãti vor trebui sã vinã la Vaslui, în luna iunie, pentru a sustine examenul de Bacalaureat.”, a adãugat Cornel Cracea.

Cum se promoveazã în Liga 3

Meciurile de baraj dintre campioanele Ligii 4 au fost anulate, iar FRF va organiza o nouã tragere la sorti pentru stabilirea a 14 mini-grupe de promovare. În fiecare mini-grupã se vor întâlni câte trei echipe campioane județene, iar cîstigãtoarea va accede în Liga 3. Astfel, nu vor mai promova 21 de cluburi din prima, asa cum era pânã acum, ci 14. Însã, și cele mai bune cluburi care vor încheia pe locul 2 mini-grupa din care vor face parte, departajate pe baza unor anumite criterii precum punctaj sau golaveraj, vor avea și ele șansa de a urca în Liga 3, dacã vor fi locuri vacante.
NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ