spot_img
spot_img
27.8 C
Vaslui
04-mai-2025

Candidații la Președinție care au ajuns la pușcărie. Lista infracțiunilor care i-au băgat după gratii

- Advertisement -

Românii se prezintă duminică, 4 mai, la alegerile prezidențiale din 2025, al 9-lea proces electoral organizat după Revoluție. România a avut până acum patru șefi de stat – Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu și Klaus Iohannis – unii candidați au avut probleme cu legea. Libertatea prezintă lista candidaților penali la alegerile din trecut, personaje care s-au visat la Cotroceni, dar s-au trezit la pușcărie.

În România au fost organizate 8 alegeri prezidențiale între anii 1990 și 2019, fără a pune la socoteală alegerile din noiembrie 2024, care au fost anulate de Curtea Constituțională.

Orice cetățean român care are peste 35 de ani, strânge 200.000 de semnături din partea unor persoane cu drept de vot și n-a exercitat alte două mandate de președinte are voie să candideze pentru întâia funcție din statul român. Excepție a făcut doar Ion Iliescu, care a avut 3 mandate de președinte.

Prințul Paul: Nobilul escroc al României

În anul 2000, alegerile prezidențiale au fost câștigate de Ion Iliescu (66,83%) în fața lui Corneliu Vadim Tudor (33,17%). În primul tur a candidat și Paul al României, care a obținut 0,49% din voturi.

Paul Philippe este nepotul lui Carol al II-lea, tatăl lui fiind Mircea Grigore Carol Lambrino, fiul nerecunoscut al regelui. Astfel, deși se prezintă ca prinț, Paul Philippe nu face parte din Casa Regală a României, nici din Casa de Hohenzollern.

În anul 2006, Paul al României îl convinge pe milionarul Remus Truică să-l susțină financiar în schimbul drepturilor litigioase pentru Ferma Băneasa (28,36 ha) și Pădurea Snagov (30 ha). În jurul acestui demers de retrocedare s-a format un grup infracțional format din afaceriștii israelieni Benny Steinmetz și Tal Silberstein, jurnalistul Dan Andronic sau avocatul Robert Roșu. Au urmat intervenții pe lângă judecători sau pe lângă autoritățile locale pentru retrocedarea celor două proprietăți, fapte documentate de procurorii DNA în rechizitoriul din 2016 și confrmate ca infracțiuni de Înalta Curte în 2020, cu un prejudiciu de peste 145 de milioane de euro.

Citeşte întreaga ştire: Candidații la Președinție care au ajuns la pușcărie. Lista infracțiunilor care i-au băgat după gratii

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.