spot_imgspot_img
7.6 C
Vaslui
18-apr.-2024

Candidații nemulțumiți de notele primite la concursul de directori, invitați să asiste la recorectarea lucrărilor

- Advertisement -
CU OCHII DUPĂ GREȘELI… Reevaluarea lucrărilor la concursul pentru directori va avea loc la aceeași unitate de învățământ în care s-a susținut proba scrisă: Liceul “Emil Racoviță”.

REEVALUARE… Vasluienii care au depus contestații la concursul pentru directori vor putea asista astăzi, 20 octombrie, la recorectarea lucrărilor. Reevaluarea acestora va avea loc la aceeași unitate de învățământ în care s-a susținut proba scrisă: Liceul “Emil Racoviță”. “Rezultatele soluționării contestațiilor se afișează la sediul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui și pe site-ul inspectoratului”, anunță inspectorul adjunct al ISJ. În Vaslui, 15 candidați au depus contestații. Procentul de promovare a probei scrise a fost de 58,16%, ceea ce înseamnă că doar 114 candidați au obținut note între 7,00 și 9,00. Restul de candidați, adică 82 de persoane, au obținut note sub 7,00.

Potrivit datelor publicate pe site-ul Inspectoratului Școlar Vaslui, la proba scrisă s-au înscris 203 candidați, din care 196 au fost prezenți, 6 absenți și un candidat a fost amânat pentru sesiunea următoare. „Concurența a fost mare la unitățile de învățământ din oraș și mai mică la cele din mediul rural. Avem și situații unde nu s-a înscris niciun candidat sau unde, în urma probei scrise, a mai rămas doar un candidat pentru două posturi (n.r. director general și director adjunct). De asemenea, avem și un candidat care nu a putut să participe la proba scrisă, fie va trebuie să organizăm o nouă sesiune pe data de 28 octombrie, fie va susține examenul într-un alt județ. Urmează ca Ministerul Educației să vină cu precizări”, a explicat inspectorul general al ISJ Vaslui. Singurele precizări venite de la Ministerul Educației cu privire la concursul pentru directori sunt acelea potrivit cărora pentru posturile neocupate, va exista un nou concurs. „Se va organiza rapid un alt concurs, de îndată ce va fi finalizat acesta”, a anunțat Sorin Câmpeanu, ministrul Educației.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

6 COMENTARII

  1. Si iaca asa: unde trebuie admise contestatii, nu se admit si unde nu trebuie, se admit. Ba, sunteti niste prostalai urati si paduchiosi! E lumea lui fac ce vreau, asta e clar. De altfel educatoarea sefa se si exprima ca ea face cum vrea. Ai sa faci cum vrei, cucoana, pana ai sa intri cu nasul in rahat. Si tu si ailalti slugai. Ba, voi nu aveti pic de jena ca faceti numai tampenii? Ce fel de exemple sunteti voi, ca cica sunteti cadre didactice…Martzafoilor!

  2. Pai nu au asistat si dupa proba? S-a schimbat grila intre timp? Sa inteleg ca este o grilă pentru PNL-isti si alta grila pentru restul candidatilor? Asa inventie (contestatia la testul-grila) ar trebui preluata de toate sistemele de invatamant din Europa. Macar la ASA NU! sa fie dat exemplu sistemul de invatamant din Romania. 5 oameni (comisia, martorii si candidatul) au numarat de trei ori de la 1 la 50. Pe foaia de examen sunt 5 semnaturi. Ce puteau gresi? Iar daca au gresit la numarat, candidatul chiar nu merita sa castige daca nu a fost in stare sa vada ca s-a gresit la numarat. Daca cei care au depus contestatii vor avea castig de cauza, inspectorii din comisie ar trebui demisi imediat.

    • Nu s-a gresit la numărat pentru că au căutat testele și-n fund ca să iasă punctajul! Așa e la noi! Trebuie să ia examenul cine trebuie, ni cine merită!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.