23.4 C
Vaslui
30-sept.-2022

Candidatii USL atacã la baionetã. Tinta: candidatii Opozitiei!

- Advertisement -

Jumãtate de campanie a trecut. USL face analiza

ATAC Candidatii USL Vaslui la cele zece colegii parlamentare uninominale din judet au trecut de primele douã sãptãmâni de campanie, perioadã în care au tras câteva concluzii. Ana Birchall, consiliera premierului Victor Ponta, spune cã a descoperit pe Valea Tutovei oameni tristi, care au obosit sã lupte cu cei care au tot fost la putere în ultimii ani. „Facem o analizã obiectivã si putem spune cã am mers mai putin prin noroi, ca în 2004, semn cã majoritatea primarilor s-au zbãtut pentru localitãtile lor, desi erau în opozitie”, a spus Gabriela Cretu, candidat la Senat pe Colegiul Bârlad. „Noi nu ne plângem, cum fac cei de la ARD, noi actionãm si facem o Românie puternicã. Redãm speranta oamenilor, dupã ce PDL le-a luat si ultima urmã de mândrie de a fi român”, a explicat Ana Birchall, candidat la Colegiul deputat Zorleni. Doina Silistru, actualul senator de Vaslui, spune cã este o campanie foarte grea, pe care candidatii USL o fac din casã în casã, de la om la om. „Am fãcut în douã sãptãmâni deplasãri în 80% din localitãtile colegiului, unde am gãsit o mare asteptare de la noi, de la viitorul guvern USL”, a spus Silistru.

Deputatul Dan Bordeianu, candidatul USL pe Colegiul Vaslui rural, spune cã a fost în mai toate localitãtile colegiului, unde el si echipa sa de campanie au fost primiti foarte bine. „Am bãtut cam tot judetul Vaslui si am discutat despre problemele pe care le au oamenii. Ceea ce m-a deranjat în aceste discutii cu alegãtorii a fost lejeritatea cu care contracandidatii de la PDL promit marea cu sarea peste tot pe unde umblã. Un parlamentar nu trebuie sã facã drumuri, poduri sau scoli, trebuie sã facã legi bune, în folosul celor care l-au ales, sã facã lobby pentru localitãtile din colegiul sãu si sã sprijine administratia localã la Guvern”, a explicat Bordeianu. Ana Birchall, în schimb, a fost impresionatã de tristetea locuitorilor din Colegiul Zorleni. „Mã bucurã cã am gãsit o familie aici, primari, viceprimari sau consilieri cu care colaborez foarte bine. Din pãcate, nu existã primãrie la care sã nu gãsesc douã-trei proiecte care au fost blocate pentru cã primarii din acest colegiu au fost de altã coloraturã politicã decât PDL. Oamenii de pe Valea Tutovei mi-au spus cã nu vor minuni de la politicieni, vor sã trãiascã decent, vor alocatii si pensii decente, mândri sã trãiascã într-o tarã puternicã. Nu mai vor gâlceava politicienilor de la Bucuresti, cum a fost pânã ce noi, USL, am intrat la putere. Alegerile din 9 decembrie, mi-au confirmat oamenii, sunt cele mai importante din ultimii zece ani. Îi rog pe toti sã vinã la vot pe 9 decembrie, sã voteze pentru copiii lor, pentru nepoti, pentru ei însisi. Am mers prin glod, prin pietris, pe asfalt, în orice conditii si am gãsit o tristete pe care cu greu o putem înlãtura. Oamenii ne-au cerut sã nu-i dezamãgim si noi. Judetul Vaslui a fost pedepsit pentru cã a fost o guvernare PDL”, a spus Birchall.

Florin Ciurariu: „Candidatii PDL s-au vopsit si si-au schimbat si sigla. Murgeanu era sub birou când Bãsescu intra la PDL”

Unul dintre cei mai tineri candidati ai USL, Florin Ciurariu, care aspirã sã ajungã deputat pe Colegiul Negresti, a atacat în termeni duri prestatia contracandidatilor de la ARD. „Este o campanie destul de facilã pentru noi, candidatii USL, pentru cã avem foarte multi reprezentanti ai administratiei publice locale. Peste tot pe unde mergem, lumea ne primeste foarte bine, nu manifestã ostilitate ca atunci când vine vorba de candidatii PDL. Oamenii stiu cã nu putem face minuni pentru ei, atunci când vom fi în Parlamentul României, însã ne vom bate pentru ca problemele comunitãtilor sã se rezolve. Avem de-a face în teren cu contracandidati care s-au revopsit, si-au schimbat si sigla, oameni care se bãgau sub birouri la PDL, când îl vedeau pe Bãsescu. Acesti oameni sustineau Guvernul Bãsescu-Boc-Udrea si acum nu mai tin minte, au uitat brusc. Cei ca Boureanu, Murgeanu sau altii, care sustineau guvernul Boc, se fac acum cã au uitat, i-a lovit amnezia. Oamenii au fost pãcãliti. Îi invit public pe cei de la PDL sã aducã în fata oamenilor un singur document în care putem vedea cã s-au împotrivit lui Boc, dar vã asigur cã nu existã asa ceva. Sã ne arate Murgeanu un document prin care demonstreazã cã s-a împotrivit sefei sale, Elena Udrea, stim cum totii cã nu s-a întâmplat asa ceva, el era cu capul sub birou când intra Bãsescu în sediul partidului”, a spus Ciurariu.

Dumitru Buzatu acuzã: „Murgeanu a încercat sã cumpere voturi la primari cu 600 de milioane de lei de fiecare primar”

„Am vãzut cã avem contracandidati care pãcãlesc electoratul si spun cã sunt de la ARD, desi este vorba de PDL, toatã ziua. Unul dintre candidatii ARD, care este si presedinte PDL la judet, dl. Marian, a ajuns sã spunã sã-i voteze pe cei de la România Dreaptã, cã o sã-i punã el pe fugã pe candidatii de la PDL. Vã dati seama unde s-a ajuns… Cred acesti candidati cã nu stiu oamenii cine le-a fãcut rãu si cât le-a schimbat vietile acest PDL? Dl. Murgeanu vine prin tot felul de emisari si încearcã sã cumpere voturi de la primari, cu 300 sau 600 de milioane de lei vechi, desi un primar are doar un singur vot. Stim de douã cazuri de primari cãrora li s-a propus bani din partea lui Murgeanu, sã nu creadã cã suntem prosti. O sã-l reclamãm si pe dl. Iacob, candidatul la Senat Bârlad, pentru cã dã centrale termice pe care nici nu le trece prin contabilitate. Un astfel de om vrea sã fie parlamentar? Interesant este cã a dispãrut si presedintele PDL Vaslui, se ascunde sub sigla ARD pentru ca oamenii sã nu-l alunge din judet”, a acuzat Dumitru Buzatu, presedintele PSD.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.