Candidatul PSD de la Stãnilesti, cu mari probleme de integritate, a fost “albit” de Ana, eminenta cenusie din curtea lui Buzatu

DECLARATII INCENDIARE… Stãnilestiul înainte de campania electoralã e ca o oalã sub presiune, care stã sã explodeze. Actorii politici, liderii de opinie din comunã sunt bulversati de miscarea pe care Buzatu a fãcut-o în aceastã comunã, aducând dupã modelul de la Bârlad, un primar care a avut probleme cu legea si a fost suspendat din functie, sã candideze. Este vorba de Gãbisor Tofan, care în 2015 a fost scos de ANI din Primãrie si acum este adus pe pozitia de candidat la functia de primar din partea PSD. Cel care s-a rãzboit ani de zile cu acesta, Dan Paul Axinte, omul care a tinut flacãra opozitiei pesediste ani de zile în comunã, se vede silit sã stea la aceeasi masã cu omul care i-a distrus afacerile si viata. În exclusivitate pentru Vremea Nouã, curajosul consilier local, cu riscul de a nu mai fi pe listele viitorului Consiliu Local, face niste dezvãluiri ulterioare despre cum omul lui Dan Marian a ajuns în gratiile lui Buzatu. Acesta spune cã a fost ajutat de sefa de cabinet a lui Buzatu, eminenta cenusie, care îi planificã totul în ultima perioadã presedintelui CJ. Este omniprezentã în toate deplasãrile acestuia în teritoriu, iar surse din interior ne povestesc cã aceasta este pregãtitã sã preia frâiele partidului dupã ce Buzatu se pensioneazã.

Dan Paul Axinte, presedintele PSD Stãnilesti, este un politician altruist, care a înteles cã electoratul nu-l place, iar la alegerile din 2016 a mers pe mâna profesorului Irimia Artene pentru functia de primar, dupã ce de mai multe ori a încercat pe cont propriu. Nu a fost cu noroc atunci, iar Buzatu, seful sãu de partid, a decis sã-l pedepseascã si l-a adus în partid drept candidat pe omul cu care s-a rãzboit ani de-a rândul, Gãbisor Tofan. Rãzboiul nu a fost doar politic. Fostul primar, pe atunci din PD, folosindu-se de sprijinul politic, a reusit performanta sã-i bage firmele în faliment, dacã e sã considerãm declaratiile lui Axinte ca fiind reale. Iatã ce spune acesta: ” Toatã lumea din Stãnilesti se întreabã cum de a ajuns Gãbisor Tofan la PSD. Eu m-am chinuit sã-l dau afarã de la Primãrie si ãstia (nr. colegii din conducerea judeteanã PSD ai lui Axinte) l-au adus înapoi. L-au pus cu ajutorul lui Jan (n.r. Ioan Ciupilan, primarul Husului). Doar au fost colegi la PD. Eu nu pot sã înteleg. Electoratul PSD, la Stãnilesti, e bulversat, nu mai stiu cu cine sã voteze”.

“Pedistii lui Tofan mi-au bãgat firmele în insolventã”

Axinte îl acuzã pe cel pe care acum trebuie sã-l sustinã din ordinul lui Buzatu, cã în trecut a jucat murdar si din cauza lui acesta a pierdut o firmã: ” Eu am luptat pe viatã si pe moarte cu ei. Mi-au bãgat societatea în insolventã, totul s-a dus pe apa sâmbetei din cauza politicii. Pe mine în alegeri nu m-a ajutat nimeni. M-am bãtut singur cu Dan Marian, cu fostul primar Tofan, chiar si cu Bãsescu, iar acum eu am ajuns sã fiu coleg cu ei. Cred cã mai am un pic si nici pe lista de consilieri nu mã mai pun. Am fãcut zeci de sesizãri împotriva lui Tofan (n.r. fostul primar PD de atunci) si am reusit sã arãt într-un final cã este penal. Cã de asta l-a dat ANI afarã. Ei mie mi-au fãcut o singurã sesizare, la doamna Baltag (n.r. fostul prim procuror de la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Husi) si a patra zi de la plângere, împreunã cu Dan Marian, mi-au pus sechestrul imediat. Trebuia sã fac o tranzactie atunci, cu un spatiu, dar nu am mai putut. Am avut opt ani sechestru penal. Am fost cercetat pentru evaziune fiscalã si dupã opt ani mi-au dat clasare. Cã doar nu fãcuse-mi nimic. Doamna Baltag m-a tinut blocat atâta timp cã i-a dat ordin Dan Marian. Dar asta-i treaba în România. Am pierdut vreo zece miliarde de lei vechi (n.r. o sumã uriasã, în jur de aproape un sfert de milion de euro) din cauza lor si acum mi-l aduce în partid sã fiu coleg chiar cu cãlãul meu. Ei (n.r. conducerea judeteanã de la PSD) se asteaptã sã merg cu el (n.r. Gãbisor Tofan) de mânã si sã-l fac primar. Mai trebuie, cred, sã le mai dau si femeia de acasã, dacã e sã mã iau dupã ei”, spune Axinte cu nãduf.

Gãbisor Tofan a ajuns în gratiile lui Buzatu, dupã ce a lingusit-o pe Ana, sefa de cabinet

Seful PSD de la Stãnilesti explicã cum a ajuns fostul primar, Gãbisor Tofan, scos de la Primãrie pe usa din dos, sã fie acceptat de Buzatu, drept candidat la Stãnilesti, dupã ce o viatã a fost pedist. “Initial fostul primar Gãbisor Tofan trebuia sã fie la ALDE, cu Dan Marian, cã doar sunt tovarãsi. Dar ce-au zis ei, cã la ALDE nu prea merge, cã nu-i asa un partid cu care sã iesi primar si l-au pus la PSD. Ei au avut o întâlnire prin toamnã, cu Jan, primarul de la Husi si l-au îmbârligat pe nea Miticã (n.r. Dumitru Buzatu – presedintele CJ Vaslui), nu stiu ce i-a fãcut, cum i-au sucit mintile. Fiind si el la o vârstã, e mai usor de mânuit. Ãsta e adevãrul, l-au mânuit si cu aceea (n.r. Ana Maria Obreja – sefa de cabinet a lui Dumitru Buzatu), fiindcã cu ea trage sforile. Tofan e smecher, nu s-a dus la Miticã direct, ci s-a dus la Anuta. Initial nu am stiut nici eu, cã de asta am fost mirat cã un pedist ajunge pe listele PSD, dar pe parcurs le aflu si eu. Chestia asta l-a învãtat Dan Marian, fiindcã pe acela îl duce mintea la smecherii de genul acesta. S-a dus la ea cu un buchet de flori si încet, încet au construit o relatie. Femeile pun botul usor”, a spus consilierul PSD în CL Stãnilesti, Dan Paul Axinte. Acesta a mai spus cã acum, când Buzatu si-a dat seama cã Axinte nu va trage pentru Tofan, îl trimite pe Dan Marian sã-l ia la ALDE, ca nu cumva voturile sale sã ajungã la actualul primar. «Domnule, Tofan ãsta si cu Dan Marian mi-au mâncat zilele. Bine, aveau si cu ce. Era Dan Marian, sef la PD, îl aveau pe Iftimoaie prefect. La douã noaptea îmi trimiteau mascatii, la discotecã. Îmi puneau clientii cu mâinile pe perete, ca la Politie. Si acum vine Dan Marian, trimis la misto de Buzatu, sã-mi spunã sã candidez la ALDE. Si i-am spus: “Bãi, dar voi nu sunteti sãnãtosi la cap! Ati înnebunit toti în acelasi an!”».

Liviu Zaharia

Ce zice Axinte despre actualul primar, Liviu Zaharia si ce anticipeazã pe viitor

ANALIZÃ... Axinte recunoaste cã a avut contre si cu actualul primar liberal Liviu Zaharia, doar pe teme politice si lucrurile nu au avut implicatii ca pe timpul lui Tofan: “Primarul actual se descurcã greu, fiindcã îi fac probleme ai lui, cu actualul viceprimar Costicã Tofan, un politician de marcã, care a virat cu Gãbisor Tofan si cu Dan Marian. Acesta are o sansã sã câstige Primãria si Consiliul Local, dacã-si face o echipã de consilieri ca lumea, fiindcã-i trebuie si majoritatea în Consiliu, astfel gasca Tofanilor nu-l vor lãsa sã lucreze. S-a prins si lumea ce fel de om este si viceprimarul, Costicã Tofan. Se laudã cã are voturile din satul Pogonesti. Vã spun eu cã nu le mai are. Asa cã, degeaba îl ia în cãrutã PSD. Cu actualul primar am avut dispute politice si doar atât, mai mult din cauza viceprimarului Costicã Tofan si a secretarei de la Primãrie, dar nu s-a ajuns ca pe timpul lui Tofan sã fiu executat”.
NICIUN COMENTARIU