spot_img
22.2 C
Vaslui
20-iul.-2024
spot_img

Canicula a lovit 15 ieșeni pe oră. 350 de pacienți s-au prezentat în ultimele 24 de ore la Urgenţe, la „Sf. Spiridon”

- Advertisement -

Pentru a doua zi consecutiv, Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului „Sf. Spiridon” Iaşi a înregistrat 350 de prezentări în 24 de ore, stabilind un record pentru acest an.

”În prima zi au fost doi pacienți cu insolație, 73 și 75 de ani, ambii căzuți în mediu exterior și în condițiile consumului de etanol. În a doua zi, foarte mulți vârstnici care au căzut în curte, posibil din cauza expunerii la căldură sau supraîncălzirii locuinței, au ajuns cu diverse contuzii la spital. Temperatura lor centrală nu depășea 37° dar starea lor generală era influențată, iar traumatismele necesită investigații complete și complexe în urgență. Numărul mare de pacienți este generat și de cazurile de pacienți cu decompensări cardiovasculare, cu decompensări metabolice, cu decompensari ale bolilor gastrointestinale și renale. Expunerea la căldură, deshidratarea sunt factori importanți care influențează starea de sănătate, mai ales a pacienților vârstnici peste 65 de ani, dar marea majoritate a celor care suferă au peste 80 de ani”, a declarat a declarat  Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

Medicul a adăugat că Spitalul „Sf. Spiridon” se confruntă și cu fenomenul abandonului. În ultima perioadă au existat multe cazuri de vârstnici pe care familia nu își mai dorește îi integreze în locuința și familia lor. În prezent, angajații încearcă să le găsească un loc în care să stea, însă sunt uimiți de indiferența pe care familia o poate avea față de o rudă care depinde de sprijinul lor…https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/canicula-a-lovit-15-ieseni-pe-ora-350-de-pacienti-s-au-prezentat-in-ultimele-24-de-ore-la-urgente-la-sf-spiridon–1648484.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.