spot_imgspot_img
17.6 C
Vaslui
30-sept.-2023

Canotoarele vasluiene Bianca Drãghici si Bianca Ifteni, trei medalii de aur si una de argint la Campionatul din Balcani!

- Advertisement -

BRAVO LOR!… Canotoarele Bianca Elena Drãghici si Bianca Camelia Ifteni au câstigat trei medalii de aur si una de argint la Campionatul Balcanic de Canotaj pentru Juniori. Rezultatele au fost obtinute de sportive în a doua zi a competitiei prin care s-a inaugurat prima pistã olimpicã de canotaj din România, cu o lungime de 2000 de metri.

Dupã o pauzã de mai bine de 30 de ani, peste 200 se sportivi juniori din 9 tãri (Bulgaria, Croatia, Grecia, Macedonia de Nord, România, Serbia, Turcia, Bosnia si Hertegovina si Ucraina), au concurat pe Lacul Lebãda (Pantelimon). Clasamentul pe natiuni dupã numãrul de puncte obtinute la Campionatul Balcanic de Canotaj 2023, competitie desfãsuratã pe Lacul Lebãda din Pantelimon, este urmãtorul: 1. Grecia – 87 de puncte; 2. România – 80 de puncte ; 3. Turcia – 80 de puncte; 4. Serbia – 45 de puncte; 5. Croatia – 38 de puncte; 6. Bulgaria – 28 de puncte; 7. Macedonia de Nord – 6 puncte; 8. Bosnia si Hertegovina – 1 punct. România a încheiat Campionatul Balcanic cu un total de 15 medalii cîstigate, dintre care 7 de aur, 3 de argint si 5 de bronz. Judetul Vaslui a fost reprezentat de junioarele Bianca Camelia Ifteni (16 ani, nãscutã pe 6 octombrie 2006 în comuna Pãdureni), legitimatã la CSM Cãlãrasi, si Bianca Elena Drãghici (17 ani, nãscutã pe 18 iunie 2006 în comuna Ivesti), legitimatã la CS Ceahlãul Piatra Neamt. În prima zi de concurs, sportivele noastre au obtinut o medalie de aur si una de argint. Astfel, Bianca Elena Drãghici a cucerit aurul în proba de patru rame (JW4-), alãturi de alte trei colege, cu timpul de 06:58.89. La rândul sãu, Bianca Camelia Ifteni a cucerit argintul, tot cu ajutorul a trei colege de ambarcatiune, însã în proba de patru vâsle (JW4x), cu timpul de 06:47.37. În cea de-a doua zi de concurs, pe 17 septembrie, Bianca Elena Drãghici si-a reconfirmat valoarea si a urcat din nou pe cea mai înaltã treaptã a podiumului, însã în proba de dublu rame (JW2-), alãturi de Ionela Elena Scutaru. Cele douã au cucerit titlul balcanic cu timpul de 07:29.27. Nu în ultimul rând, Bianca Camelia Ifteni a cucerit medalia de aur si titlul de campioanã balcanicã în proba de simplu vâsle (WJ1x), cu timpul de 07:57.94.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.