spot_imgspot_img
14.7 C
Vaslui
30-sept.-2023

Carantina

- Advertisement -

LICEU ÎNCHIS Grupul Scolar Industrial “Stefan Procopiu” din Vaslui a fost închis, dupã ce, pe lângã elevii depistati cu gripã porcinã, testele de laborator au confirmat prezenta virusului AH1N1 la alti doi dintre elevi

Luni dimineatã, copiii care nu stiau cã se închide unitatea de învãtãmânt au venit ca de obicei la scoalã, multi purtând ghiozdane.” Am venit sã vedem cu ochii nostri dacã într-adevãr nu se învatã. Am vãzut pe site-ul liceului un anunt în care se preciza cã sunt suspendate cursurile, însã nu am crezut cã e adevãrat”, spune unul dintre elevii Grupului Scolar “Stefan Procopiu”. Alti doi adolescenti îsi asteptau un prieten la poarta liceului. “Un coleg de-al nostru avea nevoie în internat pentru cã si-a uitat pasaportul acolo si are nevoie de el. Numai lui i-a permis portarul sã intre, am înteles cã este carantinã”, a declarat unul dintre tineri.

Douã profesoare suspecte de gripã nouã

În acest interval, în institutia de învãtãmânt se face o dezinfectie totalã, urmând ca, dacã nu se vor înregistra si alte cazuri, scoala sã îsi reia activitatea normalã sãptãmâna viitoare. Greu de crezut însã cã se va întâmpla acest lucru, întrucât gripa nouã afecteazã din ce în ce mai multi elevi si mai nou, cadre didactice din institutie.” Avem douã profesoare cu forme usoare de gripã care au predat la clasa unde s-au înregistrat cele trei cazuri de îmbolnãvire cu virusul AH1N1. Scoala va rãmâne închisã pânã pe 20 noiembrie. Suntem cea mai mare unitate de învãtãmânt din judet, numai în internat avem cazati 463 de copii, ce provin din peste jumãtate din comunele judetului Vaslui, plus din Republica Moldova, asa cã era de asteptat sã ne confruntãm cu gripa nouã. Vreau sã spun cã nu am fãcut atâta dezinfectie în scoalã ca anul acesta! Recuperarea orelor pierdute se va face cel mai probabil timp de 5 sâmbete, si una în ianuarie. Este destul de complicat, mai ales pentru elevi, cât si pentru cadrele didactice”, a declarat Romel Vicol, directorul Grupului Scolar “ Stefan Procopiu” Vaslui.

7 noi cazuri de gripã de tip AH1N1

Îngrijorãtor este faptul cã Institutul Cantacuzino Bucuresti a confirmat pentru judetul Vaslui 7 cazuri de noi îmbolnãviri cu virusul gripal AH1N1. “La Vaslui sunt 5 cazuri noi : 1 caz la Grupul Scolar Industrial “Stefan Procopiu” (cadru didactic), 1 caz la Liceul Sportiv (elev clasa a X- a F), 1 caz la Liceul Emil Racovitã (elev clasa a IX-a E), 1 caz la un angajat în cadrul Directiei Agricole Vaslui, 1 caz la Scoala Crestinã Filadelfia Suceava ( clasa a XII-a). Si la Bârlad au fost confirmate 2 noi cazuri: 1 caz este cel al unui student în centrul universitar Iasi (Facultatea de Medicinã Veterinarã), precum si un caz al unui medic aflat în tranzit în România ce provine din Londra. Activitatea Grupului Scolar Industrial “Stefan Procopiu” Vaslui rãmâne suspendatã pentru perioada 16 -22.11.2009, conform Ordinului Ministrului Sãnãtãtii 1094/2009, timp în care se vor dezinfecta toate spatiile: sãli de clasã, culoare, grupuri sanitare, spatii de cazare, bloc alimentar. De asemenea, începând din 16.11.2009 si pânã la data de 22.11.2009, pentru Liceul Sportiv Vaslui si Liceul “Emil Racovitã” Vaslui se suspendã întreaga activitate în clasele de unde provin cei doi elevi confirmati cu noul virus gripal, conform Ordinului Ministrului Sãnãtãtii 1094/2009. Pentru Liceul “Mihai Eminescu” Bârlad, clasa economic 2- activitatea se suspendã în perioada 14 -20 noiembrie 2009, iar pentru clasa stiintele naturii 2, activitatea se suspendã în perioada 15-21 noiembrie 2009. În aceastã perioadã se recomandã dezinfectia sãlilor de curs. Se efectueazã ancheta epidemiologicã în vederea identificãrii si supravegherii contactilor. Precizãm faptul cã nu sunt forme severe de boalã”, a declarat Mihaela Vlada, purtãtorul de cuvânt al Directiei de Sãnãtate Publicã Vaslui. Dupã aceste ultime confirmãri ale Institutului Cantacuzino din Bucuresti, pânã în momentul de fatã, în judetul Vaslui, s-au înregistrat 29 cazuri.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.