0.1 C
Vaslui
01-dec.-2022

Caravana Les Films de Cannes continuã si în acest weekend

- Advertisement -

CINEMA… Caravana Les Films de Cannes va continua si în acest sfârsit de sãptãmânã în Teatrul de Varã din Vaslui. Astãzi, 12 iulie, de la ora 21:00, va fi difuzatã pelicula “The Sisters Brothers”, o co-productie Franta – România – Spania – Belgia – Statele Unite, turnatã partial în România de cãtre Mobra Films, avându-i în distributie pe marii actori John C. Reilly, Joaquin Phoenix, Jake Gyllenhaal, Riz Ahmed. Filmul a avut premiera mondialã la Festivalul de Film de la Venetia 2018, unde a câstigat Leul de Argint pentru Cel mai bun regizor. “Intrarea publicului iubitor al cinematografiei este liberã. Caravana Les Films de Cannes dã sansa publicului din tarã sã vadã unele dintre cele mai recente filme, prezentate sau premiate la cel mai important festival de film din lume. Caravana duce mai departe demersul initiat în 2016 de a reobisnui publicul din România cu un cinema de calitate”, au transmis organizatorii – Asociatia Cinemascop si Voodoo Films, în parteneriat cu Primãria Municipiului Vaslui.

Sâmbãtã, 13 iulie, vasluienii vor putea viziona în Teatrul de Varã pelicula “The Florida Project” (n.r. Proiectul Florida), în regia actorului Sean Baker. Filmul a avut premiera mondialã la Cannes în 2017 si a fost extrem de lãudat pentru regie si jocul actoricesc al lui Prince si William Dafoe. Filmul spune povestea lui Moonee, o fetitã precoce de 6 ani, si a grupului ei de prieteni a cãror vacantã de varã este plinã de minunile copilãriei, de posibilitãti si de aventuri, în timp ce adultii din jurul lor se confruntã cu multe probleme. Filmul, a cãrui actiune are loc în apropierea utopiei reprezentate de Disney World, o urmãreste pe Moonee, o fetitã în vârstã de 6 ani, si pe Halley, mama ei rebelã, de-a lungul unei veri. Cele douã trãiesc de pe o zi pe alta la The Magic Castle, un motel condus de Bobby, al cãrui exterior dur ascunde o rezervã mare de bunãtate si compasiune. În ciuda situatiei dure în care se aflã, Moonee, un copil precoce si exuberant, transformã fiecare zi într-o sãrbãtoare a vietii, iar dupã-amiezile ei sunt pline de aventuri în timp ce ea si prietenii ei exploreazã lumea unicã în care au fost aruncati. Totusi, fãrã ca Moonee sã stie, fantezia ei delicatã este sustinutã de sudoarea si sacrificiul lui Halley, care este obligatã sã exploreze posibilitãti din ce în ce mai periculoase ca sã asigure traiul fiicei sale.

“Cold War”, o poveste de dragoste într-o perioadã istoricã imposibilã

Caravana se va încheia pe 14 iulie, la ora 21:00, cu proiectia filmului “Cold War”/Rãzboiul Rece. Filmul este cîstigãtor al premiului Cel mai bun regizor la Festivalul de la Cannes 2018 si nominalizat la Premiile Oscar 2019 la categoria Cel mai bun film strãin. “Cold War”, în regia lui Pawel Pawlikowski, spune istoria unei povesti de dragoste neobisnuit de puternicã. În timpul Rãzboiului Rece, undeva între Polonia stalinistã, ruinatã de cel de-Al Doilea Rãzboi Mondial, si Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit dupã libertate si o tânãrã cântãreatã pãtimasã trãiesc o iubire imposibilã, într-o perioadã istoricã imposibilã. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfectiunile fiecãruia si inevitabilele lovituri ale sortii. Cu toate acestea, sunt, în mod fatal, condamnati sã fie împreunã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.