21.7 C
Vaslui
29-iun.-2022

Care pe care

VERDICT… Astãzi se stabileste la Bucuresti presedintele Organizatiei PD-L Vaslui.

RÃZBOI IN PDL… În acest moment, niciun portocaliu din Vaslui nu poate spune cu certitudine cine e presedintele Organizatiei PD-L din judet. Teoretic acesta este Dragos Iftime, pentru cã acesta detine ultima hârtie semnatã care-i confirmã acest statut. De cealaltã parte Dan Marian a primit în noiembrie mandat pentru a conduce organizatia, doar cã mandatul a avut termen limitat, pe perioada alegerilor. Si cum acestea s-au încheiat de mult, toatã treaba a rãmas într-o ceatã totalã. Bineînteles, Dan Marian are propria versiune. Întrebat cine este presedintele PD-L Vaslui acesta ne-a rãspuns cu o ghicitoare: “Presedintele este persoana desemnatã în noiembrie!”. Numai cã, dincolo de ghicitori, acesta nu are deocamdatã nicio hârtie care sã-i confirme statutul.

Ziua decisivã

Toate aceste mistere vor fi elucidate astãzi la Bucuresti. Ion Antonie, secretarul Cancelariei Biroului Permanent National (BPN) a partidului a fãcut luminã în acest caz. “Deocamdatã, la Vaslui nu existã niciun presedinte. A fost propusã o persoanã, iar luni urmeazã ca numirea sã fie validatã”, ne-a declarat Antonie. Propunerea la care face acesta referire îl priveste pe Dan Marian, sustinut fiind de fostii colegi liberali, Gheorghe Stefan si Gheorghe Flutur. De cealaltã parte, Dragos Iftime se bucurã de sustinerea neconditionatã a lui Blaga si Videanu care nu au nici un interes sã schimbe situatia la Vaslui. Existã si posibiliatatea ca acest subiect sã nu fie abordat în sedinta BPN si atunci înseamnã cã e validatã tacit structura de conducere de dinainte de alegerile prezidentiale, cu Dragos Iftime presedinte, secondat de Dan Marian si Corneliu Mihalache.

Miscãri de trupe la nivel central: Blaga si Berceanu preiau reforma în PDL

Situatia de la Vaslui nu este punctul central de pe ordinea de zi a sedintei de luni a BPN, ci o propunere a primarului de Arad, Gheorghe Falcã (finul lui Bãsescu) ce vizeazã o diminuare a puterii a veteranilor din PDL care, în opinia sa, si-au rezervat locurile în vârful partidului. O nouã schemã de organizare a PDL, prin care puterea gãrzii vechi s-ar reduce semnificativ, circulã de mult printre democrat-liberali. Potrivit unor surse din partid, „planul Falcã” scoate din schemã, printre altele, functiile de prim vicepresedinte – ocupate de Adriean Videanu si, mai mult formal în ultimul an, de Theodor Stolojan – si îi taie din putere secretarului general, pozitie în care Vasile Blaga este de neclintit din 1997. Una din tintele favorite ale proiectului, perfectat într-un cerc mai larg, ar fi însã Radu Berceanu, un alt exponent al gãrzii vechi cu culoar la împãrtirea puterii, chiar dacã nu mai are functie în PDL. Planurile „reformistilor” nu au fãcut însã mare impresie la vârful partidului.Garda veche i-a instalat în comisia responsabilã cu schimbãrile atât pe Blaga, cât si pe Berceanu. Ca un semnal cã statutul si conducerea PDL nu vor suferi niciun mare soc, sef al comisiei a fost numit actualul lider, Emil Boc.

Ion Antonie – Seful Cancelariei BPN al PD-L

Deocamdatã, la Vaslui nu existã niciun presedinte. A fost propusã o persoanã (n.r. Dan Marian la propunerea lui Gheorghe Flutur, iar luni urmeazã ca numirea sã fie validatã.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here