15.1 C
Vaslui
16-mai-2022

Carmen Tănase, tânără: Frumusețea unei vieți pe scenă

Iubita actriță româncă a cucerit publicul și inimile privitorilor în filme, seriale de televiziune și piese de teatru. Alături de Olga Tudorache și Radu Duda a urcat pe scena Teatrului Mic din București în rolul  Foca din piesa „Fluturi, fluturi” de Aldo Nicolajașa, a debutat Carmen Tănase tânără.

De la medicină veterinară la actorie, a urmat liceul pedagogic din Ploiești și mai apoi actoria, a declarat Carmen Tănase tânără.

Carmen Tănase, tânără: Actor pe scena vieții

Artista și-a dorit să urmeze calea medicinii veterinare și să profeseze ca și inginer zootehnist.  Tatăl nu a fost de acord cu această alegere și a îndrumat-o către liceul pedagogic, iar mai apoi către actorie. A picat unul dintre examene și a declarat că: „ erau sute de persoane pe un loc” și a urmat o pregătire de câteva luni cu una dintre cele mai bune actrițe de la acele timpuri. A debutat pe scena de la Teatrului Mic din București în rolul  Foca din piesa „Fluturi, fluturi” de Aldo Nicolajașa, alături de Olga Tudorache și Radu Duda. Între 1984 și 1990 a fost actriță la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, fiind repartizată inițial la secția suceveană a acestuia alături de alți colegi actori, iar mai apoi la Teatrul Odeon din București.

A jucat în numeroase piese de teatru, cu unii dintre cei mai mari actori ai timpurilor, iar în 1983 a apărut în industria filmografie în „Misterele Bucureștiului” alături de Florin Piersic și s-a consacrat pentru celebrul rol „Flăcărica” din „Inimă de țigan”. Cel mai recent rol pe care l-a interpretat a fost în filmul „Zăpadă, Ceai și Zahăr” în anul 2020.

A avut o viață de poveste alături de criticul de teatru Victor Parhon alături de care are un copil, Tudor Parhon. După moartea soțului, în august 2000, provocată de cancer pulmonar, Carmen Tănase tânâră și-a dedicat atenția și grija în creșterea și educația fiului care profesează și el în această industrie a filmului, absolvent al facultății din Londra…https://www.bzi.ro/carmen-tanase-tanara-frumusetea-dincolo-de-margini-4349110?utm_source=website&utm_medium=ultima-ora-index

Reclamăspot_img
Reclamăspot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here