8.8 C
Vaslui
04-oct.-2022

Câștigătorii Concursului de fotografie „Vasluiul, la pas”, premiați și aplaudați la scenă deschisă în Piața Civică

- Advertisement -

REZULTATE… Câștigătorii Concursului de fotografie „Vasluiul, la pas” au fost premiați, seara trecută, în cadrul spectacolului din Piața Civică. Premiul I a revenit vasluianului Cipolin Gelu Poiană pentru un instantaneu alb-negru, denumit sugestiv „Viața urbană”. Locul II a fost obținut de Cezar Leonte cu fotografia „Umbra lui Ștefan”, iar locul III a revenit ziaristului Teodor Istrate, pentru o imagine realizată, anul acesta, la Serbarea florilor. Organizatorii au acordat mai multe mențiuni, acestea revenind următorilor participanți: Alexandra Ioniță, pentru fotografia denumită “Tresses of time”, Carmen Mocanu – “Armonii de toamnă”, Cristian Lapa – “Hora din străbuni, ediția a VII-a”, Ilinca Ioana Doroftei – “Bancă”, Gabriel Țuchendrea “Fântâna arteziană din Teatrul de Vară” și Cristian George Juverdeanu – “Hora din străbuni 2021”.

Concursul de fotografie “Vasluiul, la pas” a făcut parte din seria de evenimente dedicate Zilelor Culturale ale Vasluiului. Lucrările au fost expuse, de-a lungul celor trei zile, pe esplanada Teatrului de Vară. S-a înscris în competiție atât fotografi profesioniști, cât și amatori. Aceștia au avut voie să înscrie în concurs doar lucrări realizate în perioada august 2021-iulie 2022, care vizau elemente ale peisajului urban din municipiul Vaslui (clădiri, elemente arhitecturale, spații verzi, evenimente, oameni), indiferent de anotimp sau de momentul surprinderii (zi/noapte). Câștigătorii au fost anunțați în cadrul spectacolului de seara trecută, însă doar o parte au reușit să ajungă la eveniment. “Aceștia sunt cei patru fotografi pe care Expoziția-concurs “Vasluiul, la pas” a reușit să îi aducă pe scenă. Este perioada de vacanțe, de concedii, unii dintre ei sunt plecați. Le mulțumim și, totodată, îi aplaudăm cu toată căldura. A fost prima ediție, vă așteptăm și la următoarele ediții”, a transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Vaslui, Geanina Tofan.

Premiul I – Cipolin Gelu Poiană

Premiul II – Cezar Leonte

Premiul III – Teodor Istrate

Elevele de 10 ale Vasluiului, Canțur-Darie Teodora și Beatrice Ilașcu, premiate pentru rezultatele obținute la examenele naționale

De asemenea, seara trecută au fost premiați și cele două eleve din Vaslui, care au obținut, anul acesta, media 10 la examenele naționale, dar și câștigătorii concursului “Primar pentru o zi”. „Avem în fiecare an în municipiul Vaslui elevi care ne fac mândri de rezultatele lor. Considerăm că este de o importanță majoră ca ei să se știe apreciați de comunitate. Fără educație nu vom reuși nicicând să ajungem mai sus, acolo unde cu toții ne dorim să fim, să avem un trai mai bun pentru noi, pentru copii, pentru generațiile acestea care privesc cu speranță către noi, adulții. În cadrul Zilelor culturale ale municipiului Vaslui ne revine plăcerea deosebită de a premia două eleve de nota 10, care au obținut media 10 la Evaluarea Națională, respectiv la Bacalaureat. Ambele sunt de la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui. Este vorba despre Canțur-Darie Teodora și Beatrice Ilașcu”, a transmis Geanina Tofan.

Olimpicul Șerban Grecu, primar al Vasluiului pentru o zi

Concursul “Primar pentru o zi”, dedicat elevilor vasluieni, a fost câștigat de Șerban Grecu, unul dintre olimpicii municipiului. “Excelența în educație, de multe ori, duce inclusiv la implicare civică. În cadrul concursui intitulat “Primar pentru o zi”, elevii sunt încurajați să creeze și să trimită pe adresa primăriei proiecte pentru comunitatea noastră, care să îmbine diferite domenii de activitate: urbanism, social, economic, tot ceea ce cred ei că ar fi de interes, ceea ce consideră că este o nevoie a comunității și ar trebui rezolvată. În acest an dorim să premiem primar pentru o zi pe elevul Șerban Grecu de la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” cu proiectul “Plan de dezvoltare al infrastructurii sociale în municipiul Vaslui”. Vă asigurăm că nu a avut o misiune ușoară, a fost în locul primarului în funcție pentru o zi întreagă și a avut de muncit, probabil că dacă îl veți întreba cum a fost, sigur vă va spune că a fost o zi obositoare. Premiul “Viceprimar pentru o zi” a revenit elevei Oana Romina Nedelea de la Colegiul “Economic Anghel Rugină” cu proiectul “Tineri pentru Vaslui”. Așa cum este firesc, tinerii se îndreaptă către problemele tinerilor, către problemele sociale”, a mai transmis purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Vaslui.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.