spot_imgspot_img
11.2 C
Vaslui
25-apr.-2024

Castigatorii

- Advertisement -

Elevii clasei a II-a C din cadrul Scolii “Mihai Eminescu” din Vaslui au câstigat un premiu foarte consistent dupã ce au participat la Concursul national “Laptele scolar în viata mea”. Fiecare elev va primi câte o bicicletã, iar clasa va primi în dotare o camerã foto digitalã, un laptop si un videoproiector!

ASA DA! În perioada noiembrie – decembrie 2010 s-a desfãsurat Concursul national “Laptele scolar în viata mea” organizat de S.C. Tetra Pak Romania având acordul si sprijinul Minis­terului Educatiei, Cerce­tãrii, Tineretului si Sportului. Participantii, organizati în echipe de 10-25 de copii, trebuiau sã realizeze obiecte decorative din ambalaje de carton reciclabile folosind cutia de lapte primitã la scoalã (Tetra Classic Aseptic, gramaj 200ml). Elevii trebuiau sã participe la concurs numai împreunã cu clasa si nu individual, prin completarea formularului de pe website-ul www.laptescolar.ro. Elevii clasei a II-a C din cadrul Scolii nr.6 “Mihai Eminescu” din municipiul Vaslui, condusi de învãtãtorul Cãtãlin-Emil Mândru au participat la acest concurs cu douã lucrãri: “Fabrica de brazi” si “Mesaj galactic”. “Motivatia partici­pãrii la competitie a constat în potentialul educativ deosebit pe care aceasta îl oferea, lipsa unei taxe de participare, implicarea tuturor elevilor si, desigur, premiile foarte atractive pentru copii si scoalã. Ideea care a stat la baza primei lucrãri a fost aceea de a realiza acum, în perioada Crãciunului, o fabricã de brazi realizati din cutiile de lapte. Dorinta copiilor si a coordonatorului lor a fost aceea de a limita tãierile masive de brazi din aceastã perioadã si înlocuirea lor cu altii realizati din materiale reciclabile. Astfel, timp de aproape o lunã de zile acestia au adunat aproape 600 de cutii de lapte pe care le-au prelucrat în cadrul celor opt departamente din cadrul fabricii, respectiv: Design, Productie, Brãdutul, Globulete, Jucãrii, Cadouri, Accesorii, Distributie. Muncitorii din fabricã (elevii) au lucrat în câte douã departamente, inclusiv sâmbãta. Capacitatea de productie a acestei fabrici a fost de un brad mare si 20 mici într-o lunã. Cea de a doua lucrare “Mesaj galactic” a dorit sã transmitã în univers cã bunul cel mai de pret al pãmântenilor este sãnãtatea pe care o putem avea si datoritã laptelui consumat la scoalã si a soarelui (cel care genereazã vitamina D2 cunoscutã ca acea vitaminã care fixeazã calciul în organism). Imagini cu cele douã lucrãri au fost postate pe site-ul oficial al concursului fiind votate timp de o sãptãmânã de vizitatorii acestuia”, a declarat învãtã­torul Cãtãlin-Emil Mândru.

Primii dintr-o mie!

Punctajul acordat în urma jurizãrii a fost compus din 50 % media voturilor online acordate de utilizatorii site-ului (maxim 5 puncte) si 50% nota acordatã de juriu (maxim 5 puncte). Lucrarea “Fabrica de brazi” a ocupat locul I în cadrul acestui concurs la care au participat aproximativ o mie de scoli din toatã tara. Premiul câstigat de cei 23 de elevi din clasa a II-a C din cadrul Scolii “Mihai Eminescu” din Vaslui este unul foarte consistent: fiecare elev va primi câte o bicicletã, iar clasa va primi în dotare o camerã foto digitalã, un laptop si un videoproiector. Valoarea totalã a acestor premii este de aproximativ 10 000 lei. A fost un vis pe care acesti copii l-au avut si au reusit sã îl transforme în realitate acum, în prag de Crãciun. Desigur, cel mai mare câstig a fost cel educativ, în planul mentalitãtii elevilor care, încã de la aceastã vârstã, au înteles cã stã în puterea lor sã doreascã sã schimbe lumea si sã facã ceva în acest sens. Importanta consumului de lapte la aceastã vârstã, efectele benefice asupra organismului ale miscãrii în naturã, necesitatea reciclãrii unor materiale, informatiile primare de educatie antreprenorialã au fost alte achizitii ale copiilor obtinute prin participarea la acest concurs.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.