14.5 C
Vaslui
26-sept.-2021

Cât este spaga la concursuri, la Spitalul Judetean?

FRONT NOU…Corneliu Bichinet, vicepresedintele Consiliului Judetean Vaslui, s-a contrat dur, ieri dupã-amiazã, cu presedintele CJ Vaslui, pe marginea unui subiect delicat: concursurile care se organizeazã în Spitalul Judetean de Urgentã (SJU) si spãgile care se vehiculeazã în jurul acestor concursuri. Dorind sã afle un rãspuns care sã clarifice acest aspect, Bichinet i-a cerut directorului SJU, Ana Maria Rinder, sã spunã câte ceva despre modul în care se organizeazã diversele concursuri din institutie. Ironic, vicele de la CJ a spus cã “în folclorul local se spune cã se câstigã în mod cinstit, corect si pe baza stiintei de carte toate concursurile si mã astept sã infirmati aceste informatii”. Usor iritat, presedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, i-a cerut directorului Spitalului Judetean sã nu rãspundã la afirmatiile provocatoare ale lui Bichinet, spunând cã “nu suntem purtãtori de folclor, aici, Centrul Creatiei Populare se ocupã cu asta”.

Evenimentele din ultimele sãptãmâni, când mai multi medici si asistente au fost în vizorul DNA pentru dare de mitã si alte activitãti ilegale, au tensionat situatia din institutie. Nu numai mita din diverse sectii ale spitalului agitã apele în SJU, ci si tot felul de informatii care circulã prin Vaslui, legate de promovarea unor concursuri pe baza unor spãgi consistente. Pornind de la acest punct, ieri dupã-amiazã, în plenul Consiliului Judetean, vicepresedintele Corneliu Bjchinet a atras atentia asupra “informatiilor din folclorul local, cã la Spitalul Judetean de Urgentã posturile se ocupã în mod cinstit, corect, iar concursurile sunt organizate la fel de cinstit si corect”. “Am o întrebare fatã de doamna director a Spitalului Judetean: v-as ruga sã ne spuneti dacã aceste concursuri se promoveazã pe baza stiintei de carte si nu pe alte criterii”, a sunat întrebarea lui Bichinet, dupã ce, anterior, încercase o altã ironie, folosindu-se de “folclorul local legat de Spitalul Judetean de Urgentã”. Iritat, presedintele Consiliului Judetean, Dumitru Buzatu, a spus cã “as dori ca doamna directoare sã nu rãspundã la acest subiect, pentru cã folclorul trebuie sã-l gestioneze alte institutii. Ceea ce tine de foclor, nu face parte din activitatea noastrã”, a tunat Buzatu, nervos. Acesta a mai completat cã “toate concursurile de la Spitalul Judetean se organizeazã în conditiile legale”.

Directorul SJU: “Situatia din spital este tensionatã, de când cu evenimentele din Spitalul Judetean”

Ana Maria Rinder, managerul SJU, a fost rugatã sã prezinte consilierilor judeteni situatia creatã ca urmare a arestãrii unor medici, acuzati de luare de mitã, în timp ce alti medici si mai multe asistente au dat declaratii la Politie si Parchet, pentru astfel de fapte. “La Spitalul Judetean s-au petrecut unele evenimente mai putin fericite pentru noi, verificãrile si anchetele sunt în desfãsurare, de aceea nu mã voi pronunta cu privire la anchete. Vom lãsa organele de anchetã sã îsi spunã cuvântul. Nu este plãcut ce se petrece, personalul este într-o situatie destul de tensionatã, dar noi ne vom continua activitatea în continuare”, a spus managerul Rinder. Desi Buzatu i-a cerut sã nu rãspundã la întrebarea care privea corectitudinea concursurilor, sefa Spitalului Judetean a avut o replicã scurtã: “Vã pot asigura cã am elaborat un regulament de organizare a concursurilor si cã toate concursurile de la Spitalul Judetean sunt în regulã”, a completat Rinder. Între cei doi sefi ai CJ Vaslui, însã, lucrurile nu au pãrut deloc în regulã. Corneliu Bichinet a pãrut destul de nervos pentru faptul cã Buzatu i-a pus pumnul în gurã si a interzis directorului Spitalului Judetean sã vorbeascã despre concursuri. “Nu pot fi de acord cu faptul cã nu discutãm despre ceea ce se aude despre concursuri”, a spus Bichinet. “Domnule Bichinet, v-am tot dat cuvântul, dar eu coordonez aceastã sedintã de Consiliu Judetean, asa cã o sã trecem la urmãtorul punct. Nu vã jucati sã atingeti marea cu degetul”, a explicat Buzatu, amenintãtor. Cu aproape 1.100 de angajati, cel mai mare spital din judet, Spitalul Judetean de Urgentã, a beneficiat în ultimii ani de investitii masive, cu sprijinul conducerii Consiliului Judetean.

Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img
Ultimele Știri
- Advertisement -spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here